Τέσσερις νέες προγραμματικές συμβάσεις στον τομέα του πολιτισμού, για την αποκατάσταση των δίδυμων Κούρων από την Κλένια, την αποκάλυψη, προστασία και ανάδειξη του αρχαίου Θεάτρου της Σικυώνας, του ερευνητικού προγράμματος στον Αρχαίο Φενεό και της αποπεράτωσης της διαμόρφωσης του βιομηχανικού δαπέδου του εργαστηρίου του αρχαιολογικού μουσείου Κορίνθου, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με τον προϊστάμενο της ΛΖ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Κωνσταντίνο Κίσσα.


«Το έργο που επιτελούμε αυτή τη στιγμή στην Κορινθία με στόχο την ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματός της είναι ιδιαίτερα μεγάλο και σε εύρος και σε σημασία» δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «ήδη προετοιμαζόμαστε για τη νέα προγραμματική περίοδο, μαζί με τη ΛΖ Εφορία, ώστε να χρηματοδοτήσουμε ακόμη σημαντικότερο έργο».

Ο κ. Κίσσας από την πλευρά του χαρακτήρισε καθοριστική τη συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υλοποίηση των έργων αυτών, όπως στην περίπτωση του ερευνητικού προγράμματος του Αρχαίου Φενεού, όπου «η Περιφέρεια ήρθε να καλύψει το έλλειμμα που δημιουργήθηκε από την αδυναμία του Καζίνο Λουτρακίου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του».

http://www.newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger