Αντίθετο στις κυρώσεις που εφαρμόζει η Ουάσιγκτον σε διεθνείς εταίρους «με κάθε πρόφαση» είναι το Πεκίνο, σύμφωνα με δήλωση της εκπροσώπου του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσανγίνγκ για τις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία.
«Ανησυχούμε για τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Ομως η Κίνα είναι εντελώς αντίθετη σε κάθε επιβολή κυρώσεων που βλάπτουν τις διεθνείς σχέσεις με οποιοδήποτε πρόσχημα» δήλωσε η κινέζα διπλωμάτις, καλώντας όλες τις πλευρές να παραμείνουν ήρεμες: «Πιστεύουμε ότι και οι δύο πλευρές θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα πολιτικό διάλογο για την αποκλιμάκωση της κρίσης και να συμμορφωθούν στις αποφάσεις της συμφωνίας της Γενεύης, για άμεσο αφοπλισμό και κατάπαυση του πυρός και αποχή από κάθε ενέργεια που πυροδοτεί νέα ένταση».
Οι ΗΠΑ έχουν απειλήσει τη Ρωσία με νέο γύρο οικονομικών κυρώσεων στην περίπτωση που η Μόσχα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα του επερχόμενου δημοψηφίσματος περί ανεξαρτησίας στο Ντονιέτσκ και το Λουχάνσκ, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ειδησεογραφικού πρακτορείου Itar Tass στην Ουάσινγκτον.

http://gr.rbth.com

Δημοσίευση σχολίου

Blogger