Όταν ο Α.Σαμαράς υποσχόνταν πανδαισία επενδύσεων προφανώς ενοούσε το ξεπούλημα της χώρας σε τουρκικούς ομίλους και επιχειρημαικά συμφέροντα, αφού μετά τις μαρίνες οι  Τούρκοι έχουν βάλει στο "μάτι" τα ελληνικά φέρι μποτ που εκτελούν τις θαλάσσιες συγκοινωνίες στο Αιγαίο, αλλά και πληθώρα ξενοδοχείων στην Θεσσαλονίκη, η οποία σημειωτέον είναι υψίστης σημασίας για την Τουρκία καθώς θεωρείται η πατρίδα του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.
 
Πίσω όμως και από τους Τούρκους κρύβονται οι πακτωλοί χρημάτων του πιο σκληρού "μασίφ" ισλαμιστικού κράτους στον πλανήτη του Κατάρ, το οποίο μαζί με την Τουρκία, αποτελούν τις μοναδικές χώρες που εξκολουθούν να χρηματοδοτούν την Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο. Ακόμα και η Σαουδική Αραβία, έχει διακόψει την χρηματοδότηση στους ισλαμιστές της Αιγύπτου, ενώ έχει ψυχρανεθεί με το Κατάρ, το οποίο επιδιώκει τον επανισλαμισμό της ελληνικής επικράτειας.
 
Φήμες λένε ότι τα δάνεια της περιφέρειας της Θράκης και του δήμου Κομοτηνής έχουν περιέλθει στα χέρια καταριανών funds, και το ίδιο το Κατάρ συνεχίζει να δανείζει απρόσκοπτα τις τουρικές επιχειρήσεις.
 
Δεν ήταν τυχαία η δήλωση του προέδρου της FIFA Γιόζεφ Μπλάτερ ο  οπόίος είπε ότι ήταν μεγάλο λάθος που δόθηκε το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, μετά το "φετφά" της καταριανής κυβέρνησης που απαιτέι από τους οπαδούς των εθνικών ομάδων να προσέξουν την εμφάνισή τους όταν έρθουν εκείνες τις ημέρες στο Κατιάρ. Φυσικά απευθύνεται σε Βραζιλιάνες και Λατινοαμερικάνες αλλά και τις Ευρωπαίες που για την χώρα του Κατάρ θεωρούνται ο ορισμός των "διεφθαρμένων" γυναικών, αλλά και στους Άγγλους και Γερμανούς οπαδούς οι οποίοι χωρίς αλκοόλ δεν μπορούν να παρακολουθήσουν αγώνα ποδοσφαίρου.
 
 Σύμφωνα με δημοσίευμα του οικονομικού φύλου της τουρκικής εφημερίδας «Star», για τα ελληνικά φέριμποτ οι Τούρκοι έχουν ήδη εκδηλώσει το μεγάλο τους ενδιαφέρον, καθώς το πέρασμά τους σε τουρκικά χέρια είναι ένα ακόμη βήμα για την τουρκική διείσδυση και κυριαρχία στο Αιγαίο.
 
Στην δε Θεσσαλονίκη, καθώς θεωρείται η πατρίδα του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ετοιμάζουν στην κυριολεξία οικονομική "απόβαση" που στην ουσία θα καταστήσει την συμπρωτεύουσα πόλη εξαρτωμενη πό τουρκικά κεφάλαια.
 
Έτσι, σύμφωνα με «ειδική αναγγελία» του Τούρκου δημοσιογράφου Ersan Ρlak, ειδικευμένου στην οικονομία, σε μια μεγάλη ιστοσελίδα Τούρκων επενδυτών με τον χαρακτηριστικό τίτλο My Fikirler, δηλαδή «Οι ευκαιρίες μου» , αναφέρεται ότι κατόπιν γνωστοποίησης από το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο «Yunan Turk Odasi» έχουν βγει στο σφυρί για τους Τούρκους πελάτες τα εξής ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης:
 
" Bristol Special" , είκοσι κλινών, στο κέντρο της πόλης,
"Minerva Boutique" , 34 κλινών, στο κέντρο της πόλης,
"Phillipion" , το γνωστό "Φιλίππειο" , 92 κλινών, κοντά στα κάστρα,
"Zaliki" , 24 κλινών, στο κέντρο της πόλης,
Park Hotel , 56 κλινών, στο κέντρο της πόλης,
"Nikopolis Hotel" , 99 κλινών, κοντά στο αεροδρόμιο,
"Tourist Hotel" , 37 κλινών, στο κέντρο της πόλης,
"Pella Hotel" , 79 κλινών, στο κέντρο της πόλης,
"Golden Star" , 44 κλινών, κοντά στο αεροδρόμιο,
"Lu ksemburg" , 38 κλινών, στο κέντρο της πόλης,
"Capsis Hotel", 407 κλινών, στην οδό Μοναστηρίου, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό,
"Sunbeach Hotel" , 122 κλινών, κοντά στο αεροδρόμιο.
 
 
Όμως όπως αναφέρει η εφημερίδα "To Ποντίκι" μεγάλο ενδιαφέρον για το γενικό ξεπούλημα της Ελλάδας έχουν εκδηλώσει και μεγάλοι τουρκικοί επιχειρηματικοί όμιλοι, οι οποίοι έχουν επίσης αναπτύξει τελευταία έντονη κινητικότητα. Έτσι, μετά το ξεπούλημα των ελληνικών μαρίνων στον μεγάλο τουρκικό επιχειρηματικό όμιλο Dogus Crubu. μεγάλο ενδιαφέρον για αγορές ελληνικών "φιλέτων" που "παραχωρούνται" σε εξευτελιστικές τιμές εκδήλωσε και ο γνωστός μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος Ko Crubu. Μάλιστα ο πρόεδρος του ομίλου Temel Atay δήλωσε στην εφημερίδα "Zaman" ότι το πέρασμα της μαρίνας της Μυτιλήνης σε τουρκικά χέρια είναι μόνο η αρχή και ένα καλό παράδειγμα για τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα για τους Τούρκους επιχειρηματίες.
 
Ενδιαφέρον έχει δείξει και ο όμιλος Cukurova SCA Crubu, ο γενικός διευθυντής του οποίου, Engin Denizmen, ανέφερε στην ίδια εφημερίδα ότι από τον Απρίλιο του 2011 άρχισαν να αναδύονται μεγάλες ευκαιρίες στην Ελλάδα καθώς οι Έλληνες έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να... ξεπουλήσουν τα πάντα. Αλλά το πιο εξευτελιστικό είναι το πολύ χαρακτηριστικό και ειρωνικό δημοσίευμα πάλι της εφημερίδας Zaman , που είναι πρώτη σε κυκλοφορία στην Τουρκία, με τον τίτλο Yunanistan askeri b lgeleri de satiyor , δηλαδή "Η Ελλάδα πουλά ακόμα και στρατόπεδα"! 
 
Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας που έκανε γνωστό ότι περίπου 3.000 στρατιωτικές περιοχές πρόκειται να πουληθούν από το ελληνικό κράτος που προσδοκά να εισπράξει αρκετά εκατομμύρια ευρώ και από αυτό το μεγάλο ξεπούλημα.
 
Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές μεταξύ των Ελλήνων ιδιοκτητών των φέρι μποτ και των Τούρκων επενδυτών και αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανακοινωθούν τα θετικά αποτελέσματα αυτών των επαφών. Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα γίνει αν οι Τούρκοι καταφέρουν να αποκτήσουν τον έλεγχο των θαλάσσιων συγκοινωνιών στο Αιγαίο. Είναι γεγονός ότι το ελληνικό Δημόσιο έδωσε την άδεια για όλες αυτές τις πωλήσεις! Με νόμο μάλλιστα που διέπει τις... «στρατηγικές επενδύσεις» , όπου προβλέπεται πλήθος φορολογικών ελαφρύνσεων.
 
Δηλαδή ο Α.Σαμαράς ξεπουλάει τις θαλάσσιες συγκοινωνίες σε τουρκικά επιχειρηματικά συμφέροντα, και αφήνει τους γείτονες να πατήσουν "πόδι" στην Θεσσαλονίκη χωρίς να ρίξουν τουφεκιά.
 
Και το ερώτημα που θέτουμε στην κυβέρνηση, προς τι ο σκοπός αυτών των επενδύσεων πίσω από τις οποίες κρύβεται μάλλιστα το ίδιο το Κατάρ;Ποιοι θα επωφεληθούν αυτών των επενδύσεων; Είναι σίγουρο ότι θα αντλήσουν εργατικό δυναμικό από τους χιλιάδες ισλαμιστές που βρίσκονται εδώ σε αφθονία. Εάν η Τουρκία σε συνεργασία με το Κατάρ επιτύχουν να εξασφαλίσουν με τις επενδύσεις αυτές τον βιοπορισμό χιλιάδων ισλαμιστών που έχουν έρθει από τα βάθη της Ασίας και της Αφρικής, θα έχουν επιτύχει τον εξισλαμισμό της χώρας, αφού όλοι αυτοί θα νομιμοποιηθούν και θα έχουν τα απραίτητα προς το ζην για να παραμείνουν εδώ. Μετά ως γνωστόν θα γεννούν σαν κουνέλια και η συνέχεια...είναι εύκολο να προβλεφθεί .
 

 defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger