Πιθανόν την παρακάτω είδηση να την γνωρίζετε, αν παρακολουθείτε τις προκηρύξεις του Δημοσίου. Αυτό που έχουμε να σας πούμε, όμως, ίσως να μην το έχετε σκεφτεί. Παρόλα αυτά, αν δεν σας ενδιαφέρει μια θέση στο Δημόσιο, δεν χρειάζεται να το διαβάσετε και ζητάμε συγγνώμη, που σας παρουσιάζουμε μια περιττή πληροφορία. Αν σας ενδιαφέρει όμως, καλό είναι να ξέρετε ότι, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν:

Βεβαίωση καλής γνώσης μίας ξένης γλώσσας
Πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ
Πριν μερικά χρόνια, σε ανάλογη προκήρυξη, αρκετοί υποψήφιοι υποχρεώθηκαν να μην κάνουν διακοπές, προκειμένου να αποκτήσουν πιστοποιητικό ECDL, επειδή η προκήρυξη βγήκε Ιούλιο και έληγε αρχές Σεπτεμβρίου.

Γιατί να πάθεις το ίδιο;

Αν σε ενδιαφέρει να διεκδικήσεις μια θέση στο λιμενικό ή σε οποιαδήποτε άλλη δημόσια υπηρεσία, μην το αφήνεις για τελευταία στιγμή. Πολλές προκηρύξεις έχουν, μόνο 15 μέρες προθεσμίας και δεν προλαβαίνεις να αποκτήσεις πιστοποίηση. Ξεκίνα, λοιπόν, άμεσα. Έτσι και αλλιώς θα την χρειαστείς, γιατί να τρέχεις τελευταία στιγμή και να μην προλάβεις;

Πως θα γίνουν 200 προσλήψεις στο Λιμενικό

Νέες προσλήψεις λιμενοφυλάκων, υπαξιωματικών, αξιωματικών τεχνικού και υγειονομικού στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή φέρνει ο νέος νόμος «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε στη Βουλή και η ισχύς του αρχίζει με τη δημοσίευσή του σε ΦΕΚ.

Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προτίθεται να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες των σχετικών διαγωνισμών. Μέσα στον Μάιο αναμένονται να υπογραφούν κατ' εξουσιοδότηση του Νόμου οι υπουργικές αποφάσεις για την εφαρμογή των διατάξεων, που επιβάλλουν νέους όρους για τη διαγωνιστική διαδικασία. Αμέσως μετά θα εκδοθούν οι προκηρύξεις από τον αρχηγό ΛΣ - ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς όλα είναι έτοιμα από καιρό.

Μετά την ψήφιση του νόμου όλα πια είναι δεδομένα και το μόνο που μένει να οριστεί είναι η κατανομή των θέσεων. Ηδη έχει αποφασιστεί η εισαγωγή στις Σχολές Υπαξιωματικών και Λιμενοφυλάκων 200 πτυχιούχων και αποφοίτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο νέος νόμος ανοίγει τον δρόμο και για την κατάταξη απευθείας στο Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. διπλωματούχων Πολυτεχνείων και Πολυτεχνικών Σχολών ΑΕΙ με τον βαθμό του αρχιπλοιάρχου ειδικότητας τεχνικού. Για τον σκοπό αυτό αναμένεται ξεχωριστή υπουργική απόφαση, ενώ ο αριθμός των θέσεων που θα προκηρυχθούν αναμένεται να είναι διψήφιος.

Ταυτόχρονα, θα οριστεί και ένας αριθμός θέσεων που θα καλυφθούν εκτός Σχολής από υπαξιωματικούς ειδικότητας Υγειονομικού. Ο νέος νόμος ορίζει ότι στη Σχολή Υπαξιωματικών οι προκηρυσσόμενες θέσεις θα καλυφθούν από υποψηφίους εξ ιδιωτών ή εκ μονίμων εν ενεργεία λιμενοφυλάκων, κατόχους πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ και κατόχους πτυχίου Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) ή πλοιάρχους ή μηχανικούς.



www.exelixis4u.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger