Τη δυνατότητα για… ταξίδια στο χρόνο και το χώρο παρέχει τώρα η Google! Όχι, ο κολοσσός του διαδικτύου δεν εφηύρε –ακόμα τουλάχιστον- τη «χρονομηχανή», αλλά μας δίνει τη δυνατότητα με το πάτημα ενός κουμπιού όχι απλώς να δούμε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, αλλά πλέον και το πώς ήταν πριν από χρόνια.

Ήδη από το το 2007 το Google Street View ταξιδεύει τους χρήστες σε κάθε γωνιά της Γης, δίνοντάς τους την ευκαιρία να περιηγηθούν τις γειτονιές εκατοντάδων πόλεων σαν να έκαναν μία βόλτα κοιτώντας βιτρίνες στο Μιλάνο ή να περπατούσαν σε μία γειτονιά στη Βομβάη.

Τώρα, το Street View κάνει ένα μεγάλο βήμα πιο πέρα, μεταφέροντάς μας μέσα στο χωροχρονικό συνεχές μέσα από το Time-Lapse.

Πλέον, όλες οι φωτογραφίες από πόλεις και αξιοθέατα που έχουν ληφθεί τα τελευταία επτά χρόνια, είναι ορατές, χάρη σε μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να δουν πώς έχουν αλλάξει διάφορα σημεία του πλανήτη στο πέρασμα του χρόνου.

Το Time-Lapse είναι ένα σύστημα φωτογραφικής αποτύπωσης του ίδιου θέματος σε τακτά χρονικά διαστήματα και εμφανίζεται σε ένα παράθυρο στο Street View, επιτρέποντας στους χρήστες να ταξιδεύουν εικονικά μέσα στον χρόνο.

www.pame.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger