Η συριακή Αεροπορία προσέβαλε με περιλήπτες βομβιδίων τουρκικό κονβόι, που μετέφερε όπλα και πυρομαχικά στους ισλαμιστές αντάρτες στην Συρία, όπως μετέδωσε πριν λίγο το αρμενικό πρακτορείο ειδήσεων που έχει ανταποκριτές στην περιοχή (υπάρχει σημαντικός αρθμός Αρμένιων στην περιοχή).
 
Το πρακτορείο αναφέρει, "Η Τουρκία προσπαθώντας να σώσει τους ισλαμιστές τρομοκράτες της περιβόητης οργάνωσης «Dzhebhat en – Nusra», που έχουν κυκλωθεί από συριακά κυβερνητικά στρατεύματα στην περιοχή Handarata στην Συρία (Χαλέπι) έστειλε μεγάλο φορτίο οπλισμού οδικώς με φάλαγγα οχημάτων η οποία προσβλήθηκε από την συριακή Αεροπορία".
 
"Συγκεκριμένα, με απόφαση του διευθυντή της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT Hakan Fidan και του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποστάλθηκε στην περιοχή τουρκική «ανθρωπιστική φάλαγγα» που προσπάθησε να σπάσει τον συριακό κλοιό, με άμεσο αποτέλεσμα την δράση της συριακής αεροπορίας".
Η τουρκική φάλαγγα σύμφωνα με πληροφορίες ανήκε στην οργάνωση HRF 
 
"Τουλάχιστον 4 φορτηγά ήταν φορτωμένα με αντιαρματικά συστήματα TOW, ρουκέτες, ελαφρά όπλα αμερικανικής κατασκευής, πυρομαχικά, και συνοδεύονταν από ένοπλους Τούρκους καταδρομείς με προορισμό του ισλαμιστές αντάρτες, εκτελώντας μια ακόμα στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία με την επωνυμία «αστέρας Κάνοπος» (Ο Κάνωπος, γνωστός και διεθνώς ως Canopus, είναι ο φωτεινότερος αστέρας στον αστερισμό Τρόπιδα, ο άλφα Τρόπιδος, αλλά και ο δεύτερος σε φωτεινότητα ολόκληρης της ουράνιας σφαίρας, μετά τον Σείριο)». 
 
Μόλις η τουρκική φάλαγγα πλησίασε τον «στόχο» σε απόσταση 7 χλμ., ο διοικητής της συριακής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Issa Hallaak διέταξε την καταστροφή της.
 
Συριακά μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 που σταθμεύουν στην αεροπορική βάση Kuvayris, δεν χρειάστηκαν παρά μερικά λεπτά για να εξουδετερωθεί ο στόχος τους και να ολοκληρώσουν την αποστολή.
 
Τα πτώματα των Τούρκων στρατιωτών, έχουν ήδη αναγνωριστεί από τους Σύρους στρατιώτες καταδρομείς της συριακής υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών, (στα πρότυπα της ρωσικής GRU).
 
Οι Σύροι καταδρομείς βρισκόντουσαν στο κέντρο αεράμυνας στο Handarate, το οποίο μπλοκάρει όλες τις τουρκικές στρατιωτικές αεροπορικές επιχειρήσεις στην περιοχή. Πληροφορίες σχετικά με τον στρατιωτικό υλικό και τον εξοπλισμό στην Handarate δεν έχουν αποδεσμευτεί από την συριακή πλευρά.
 
Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι σαφές ότι υπήρξε διαρροή πληροφοριών από τουρκικής πλευράς...
 
Σύμφωνα με παλαιότερα ρεπορτάζ, η ροή όπλων από την Τουρκία προς τους Σύρους αντάρτες που μάχονται το καθεστώς Άσαντ συνεχίστηκε καθ’ όλο το τελευταίο εξάμηνο, ενώ μόνο τον Φεβρουάριο παραδόθηκαν 29 τόνοι όπλων!
 
 Σημειώνεται ότι Ηνωμένες Πολιτείες και Βρετανία διέκοψαν πρόσφατα την παροχή βοήθειας προς τους αντάρτες, ύστερα από την κατάληψη βάσεων και αποθηκών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού από ένοπλες ομάδες ισλαμιστών.
 
Μετά την πτώση της Χομς, ο συριακός Στρατός έχει επικεντρωθεί στην "μητέρα των μαχών" στο Χαλέπι. Αυτό που θέλει ν απετύχει είναι ένας πλήρης και στεγανός περιμετρικός αποκλεισμός των συνοικειών που κατέχονται από αντάρτες, με σκοπό να τους οδηγούν με "σπιράλ θανάτου" προς το κέντρο της πόλης μέχρι την ολοκληρωτική τους εξόντωση λόγω έλλειψης εφοδίων και ζωτικού χώρου, ακριβώς όπως έγινε και στη Χομς.
 
defencenet.gr
 

Δημοσίευση σχολίου

Blogger