Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Μεταξύ των 4 νεκρών που άφησε πίσω της η τρομοκρατική επίθεση στο εβραικό μουσείο στις Βρυξέλλες συγκατελέγεται και το ζευγάρι τουριστών ο Emmanuel και η Miriam Riva. Σύμφωνα με τα ισρηλινά μέσα η γυναίκα ήταν πράκτορας της Mossad.

Ο Emmanuel και η Miriam Riva ήταν απλοί τουρίστες στις Βρυξέλλες; αναρωτιέται η καθημερινή εφημερίδα lacapitale .Ο ισραηλινός τύπος ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η Miriam εργαζόταν για τη Mossad (που είναι μέρος των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών όπως η Aman (στρατιωτικές πληροφορίες) και η Shabak (εσωτερική ασφάλεια).

Ο δημοσιογράφος Richard Silverstein στο blog του Tikun Olam έγραψε: « ο Emmanuel Riva εργαζόταν για τη Nativ μια ισραηλινή κρατική υπηρεσία.Αυτή η υπηρεσία είχε απευθείας διασύνδεση με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες για την Alya την επαναπροώθηση προς Ισραήλ των ρωσογενών εβραίων της Γερμνανίας και γενικότερα αυτών της πρώην σοβιετικής Ένωσης και την μη κατάληξή τους στην Αμερική.


Το κανάλι 10 διευκρινίζει ωστόσο ότι αν κι εργαζόταν για την Mossad αυτή δεν ήταν ιδιαίτερα ενεργή το τελευταίο διάστημα.

Χθες Δευτέρα η αμερικανοισραηλινή εφημερίδα TheForward, αναφέρει στο site της ότι πρόκειται για “πολιτική δολοφονία “.

TheForward :ο Emanuel Riva εργαζόταν για τη Nativ μια κυβερνητική υπηρεσία που διαδραμάτιζε ρόλο στην εμψύχωση των παλινοστούντων εβραίων από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Η Nativ όπως και η αντικατασκοπεία της Mossad και η υπηρεσία πληροφοριών εσωτερικού Shin Beth υπάγονται στο Γραφείο Πρωθυπουργού. Η MiriamRiva η γυναίκα του εργαζόταν ομοίως στο Γραφείο Πρωθυπουργού διαβεβαιώνει υψηλόβαθμος αξιωματούχος.


Εδώ και 4 χρόνια οι Riva αποσπάστηκαν σε κλιμάκιο του Υπ.Εξωτερικών στη Γερμανία. Έζησαν στο Βερολίνο έως το 2011.Το 2009 υπεύθυνος της Nativ ήταν ο σημερινός Υπ.Εξ. Avigdor Lieberman.Το σχέδιό του ήταν ο επαναπατρισμός των 200.000 εβραίων της Γερμανίας με ρωσική καταγωγή. « OperationGermany”).Θεωρείται ο διάδοχος του BenyaminNetanyahou στον πόστο του Πρωθυπουργού.To ζευγάρι που πήγε στη Γερμανία ήταν άνθρωποί του.


Στο πλαίσιο της ρωσοουκρανικής κρίσης ο ρόλος της Nativ που πολλές φορές της είχε επιτεθεί δημόσια η Μοσσάντ πήρε μια τροπή μη αναμενόμενη. Οι πολιτικοί αντίπαλοι του Lieberman που αντιτίθενται στον επαναπατρισμό των ρωσογενών ιουδαικής καταγωγής εκ Γερμανίας ζητούν την αναστολή των εργασιών της υπηρεσίας.Τίποτα δεν αποκλείει η στοχευμένη επίθεση στο εβραικό μουσείο να είναι μια εκδήλωση αντισημιτισμού αλλά επίσης και τίποτα δεν αποκλείει να πρόκειται για αντίποινα ,προειδοποίηση και ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο εσωτερικό των εβραικών μυστικών υπηρεσιών με βάση το ρόλο και την ιδιότητα των θυμάτων.



www.hellas-now.com

Δημοσίευση σχολίου

Blogger