Μια νέα φωτογραφία από ένα μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από το Κάνσας έχει αποκαλυφθεί πρόσφατα. 

Φαίνεται να είναι το ίδιο αεροσκάφος, όπως αυτή που τραβήχτηκε ψηλά πάνω από το Τέξας τον περασμένο μήνα.


Η ακριβής ταυτότητα του αεροσκάφους παραμένει ένα μυστήριο, αλλά οι φήμες αφθονούν ότι θα μπορούσε να είναι ένα μυστικό jet. 


«Η φωτογραφία είναι κοκκώδης, διότι ελήφθη δια χειρός φτάσει στο όριο με τηλεφακό 400 χιλιοστών μέσα από ένα στρώμα νεφών και στη συνέχεια υπέστη σοβαρές περικοπές να το ζουμάρω», λέει ο Jeff Templin, ο οποίος πήρε τη φωτογραφία στις 16 Απριλίου.

«Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε το ύψος και δεν υπάρχει τρόπος για να κρίνουμε το μέγεθός του, καθώς δεν υπάρχει σημείο αναφοράς». 

«Η αίσθησή μου από αυτό με γυμνό μάτι ήταν ότι ήταν αρκετά ψηλά, τουλάχιστον στο ύψος των επιβατικών αεροσκαφών, αλλά αν ήταν μικρότερο σαν ένα "drone" θα μπορούσε θεωρητικά να είναι πολύ χαμηλότερα και μικρότερο».

Το Aviationist εικάζει ότι το αεροπλάνο θα μπορούσε να είναι ένα RQ-180 stealth drone ή ένα πρωτότυπο της επόμενης γενιάς μεγάλης εμβέλειας βομβαρδιστικό της Αμερικής (LSRB). 

Επίσης, δεν είναι σίγουροι αν είναι το ίδιο αεροσκάφος που είχαν εντοπίσει προηγουμένως.

Ένας συνταξιούχος Πεζοναύτης με σχεδόν δύο δεκαετίες εμπειρίας στην αεροπορία προέβαλε μια συναρπαστική θεωρία για το μυστηριώδες αεροσκάφος που εθεάθη να πετάει πάνω από το Τέξας τον περασμένο μήνα. 

Στις 10 Μαρτίου, οι φωτογράφοι Steve Douglass και Dean Muskett πήραν φωτογραφίες των τριών αινιγματικών αεροσκαφών να πετούν πάνω από το Amarillo και δημοσιεύτηκε σε απευθείας σύνδεση τους ελπίζοντας να προσδιοριστούν τα σκάφη. 

Ο συνταξιούχος Πεζοναύτης James Vineyard υποβάλει μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εξηγήσεις, λέγοντάς στη Houston Chronicle ότι πιστεύει ότι ήταν τα SR-72 Blackbirds, ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος που μπορεί να διασχίσει τις ΗΠΑ σε λιγότερο από μία ώρα, μη επανδρωμένο. 




Ο James Vineyard πέρασε 17 χρόνια ως Πεζοναύτης και εργάστηκε επίσης με μια Μοίρα jet στην Αριζόνα. 

Λέει ότι το Πεντάγωνο μπορεί να αποστέλλει τα αεροπλάνα στον Ινδικό Ωκεανό να βοηθήσουν στην αναζήτηση της εξαφανισμένης πτήσης 370 των Malaysian Airlines. 

Αλλά ο Douglass, ο οποίος είδε τα αεροπλάνα ο ίδιος, δεν συμφωνεί. 

«Το SR-72 είναι ακόμη σε εξέλιξη», είπε την Τρίτη. «Πλέον είναι ένα υψηλής ταχύτητας, υψηλών Mach αεροπλάνο. Αυτά πήγαιναν με ταχύτητα αεροσκάφους. Αυτά δεν βιάζονταν να πάνε οπουδήποτε. 

Το SR-72 αναπτύσσεται επί του παρόντος από την Lockheed Martin στην Καλιφόρνια και σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας το αεροπλάνο θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία το συντομότερο το 2030. 

Ο προκάτοχος του το SR-71 έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας, όταν πέταξε από τη Νέα Υόρκη στο Lonton σε λιγότερο από δύο ώρες το 1976. 

Ο  διαχειριστής του προγράμματος Lockheed Martin Hypersonics,  Brad Leland έγραψε ότι το αεροπλάνο έχει σχεδιαστεί για να «χτυπά σε σχεδόν οποιαδήποτε τοποθεσία σε μια ήπειρο σε λιγότερο από μία ώρα".

«Η ταχύτητα είναι η επόμενη εξέλιξη των αερομεταφορών για την αντιμετώπιση των αναδυόμενων απειλών στις επόμενες δεκαετίες. Η τεχνολογία θα είναι ένα παιχνίδι αλλαγής στο θέατρο, όπως το stealth αλλάζει σε battlespace σήμερα», είπε ο Leland.

Ένας άλλος αναγνώστης, που επιθυμούσε να διατηρήσει την ανωνυμία, δήλωσε στο Chronicle με σιγουριά ότι «Είναι ένα stealth Β-2 βομβαρδιστικό  πετούν έξω από την Whiteman Air Force Base στο Μισούρι.




Αυτό είναι που οι φωτογράφοι σκέφτηκαν όταν είδαν για πρώτη φορά την ομάδα αεροσκαφών, αλλά λένε ότι έλεγξαν τη βάση και κανένα Β-2 δεν πετούσε οπουδήποτε στις ΗΠΑ εκείνη την ημέρα. 

Αντ 'αυτού, ο Douglass πιστεύει ότι τα αεροσκάφη είναι δεν είναι κανένας τύπος κατασκοπευτικού αεροσκάφους καθώς ένα stealth αεροσκάφος μεταφοράς θα μπορούσε να περάσει στρατεύματα σε μια άλλη χώρα απαρατήρητο.

Δείτε επίσης την προηγούμενη περίεργη εμφάνιση του ίδιου μάλλον αγνώστου αεροσκάφους στο Τέξας.

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ



Πηγές:

http://theaviationist.com/2014/04/17/new-image-triangular-mystery/
http://www.chron.com/news/houston-texas/texas/article/Photographer-narrows-Texas-mystery-plane-to-new-5368043.php

Δημοσίευση σχολίου

Blogger