Στο αποκορύφωμα των περιφερειακών και ευρωβουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, στη ρωσική πρωτεύουσα του Βορρά, την Πετρούπολη, έμπαινε η τελική υπογραφή για τη χρηματοδότηση του έργου κατασκευής και λειτουργίας εργοστασίου αποκομιδής και επεξεργασίας των απορριμμάτων της πόλης.


Φωτογραφία απο την υπογραφή της συμφωνίας για την αποκομιδή των σκουπιδιών στην Πετρούπολη. Στη μέση του τραπεζιού είναι ο Γ.Δ.του "ΑΚΤΟΡ Α.Ε." Σίμος Παναγιωτίδης, αριστερά του είναι ο κυβερνήτης της Πετρούπολης, Γκεόργκι Πολτάφτσενκο, δεξιά του, ο Πρόεδρος της VTB, Αντρέι Κόστιν. Πηγή: www.fontanka.ru


Ο ελληνικός Ομιλος, "ΑΚΤΩΡ Α.Ε  - ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε", μετά από επίπονη προεργασία τριών χρόνων, υπέγραψε τη συμφωνία χρηματοδότησης με την κυβέρνηση της Πετρούπολης και το ρωσικό τραπεζικό Ομιλο "VTB-KAPITAL".
Ο κυβερνήτης της γενέτειρας του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, της Πετρούπολης, Γκεόργκι Πολτάφτσενκο, υπογράφοντας τη συμφωνία για την κατασκευή του εργοστασίου στην τοποθεσία Λεβασόβο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι "η υλοποίηση του έργου θα αποτελέσει οδηγό για το περεταίρω εκμοντερνισμό του τομέα της αποκομιδής και επεξεργασίας των στερεών απορριμμάτων της πόλης, προς μια σύγχρονη κατεύθυνση που να σέβεται το περιβάλλον".
Στο Διεθνές Οικονομικό φόρουμ της Πετρούπολης, το οποίο εδώ και μια δεκαετία θεωρείται το ρωσικό "Νταβός" (εκεί συρρέουν εκατοντάδες κορυφαία στελέχη των επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο, πολιτικοί και οικονομικοί εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και κυβερνήσεων), την υπογραφή του κάτω από το κείμενο της ελληνορωσικής συμφωνίας έβαλε ο Πρόεδρος του γιγάντιου τραπεζικού Ομίλου, "VTB", Αντρέι Κόστιν, εξασφαλίζοντας έτσι την απρόσκοπτη χρηματοδότηση ενός έργου που καλείται να δώσει οικολογική ανακούφιση στη ρωσική μεγαλούπολη. Από την πλευρά της εταιρείας, ΑΚΤΩΡ, υπέγραψε ο Γενικός διευθυντής του Ομίλου στη Ρωσία, Σίμος Παναγιωτίδης, η "ψυχή και ιθύνων νους" της προώθησης του ελληνικού Ομίλου στη Ρωσία.
Η συμμετοχή του ρωσικού Ομίλου, VTB, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επιτυχή έκβαση ενός τόσο βασικού έργου στην Πετρούπολη. Η εφαρμογή των πιο σύγχρονων τεχνολογιών στο διαχωρισμό και την επεξεργασία των απορριμμάτων μέχρι 80% υπαγορεύεται από την ανάγκη μείωσης του όγκου των απορριμμάτων που πάνε στις χωματερές, χωρίς προηγούμενη επεξεργασία, τονίζει ο Ελληνας κορυφαίος μάνατζερ.
Το έργο θα είναι έτοιμο σε τρία χρόνια, θα έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας, 350 χιλ. τόνων απορριμμάτων από τους 1,2 εκ. τόνους που συσσωρεύει η πόλη ετησίως. Είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα ύψους περίπου 300 εκ. δολαρίων, με παραπέρα επέκταση για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της Πετρούπολης. Ηδη οι εκπρόσωποι της εταιρείας, ΑΚΤΩΡ, φέρονται να ετοιμάζονται για μια επόμενη αμοιβαία επωφελή συμφωνία. Στη Ρωσία η δυσκολία έγκειται στο ξεκίνημα, αλλά η συνέχεια έρχεται πολύ πιο γρήγορα και ομαλά. Αρκεί να υπάρχει συνέπεια στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων.


http://gr.rbth.com

Δημοσίευση σχολίου

Blogger