Η απόφαση είναι οριστική καθώς οι όποιες αμφιβολίες και ενστάσεις κάμθηκαν. Τον Σεπτέμβριο φθάνουν στην Ελλάδα 90 άρματα μάχης Abrams M1A1.

Η υπόθεση των αμερικανικών αρμάτων μάχης μας απασχολεί τουλάχιστον τρία χρόνια. Είχε ανοίξει από...
την πρώτη θητεία του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο ΥΠΕΘΑ και θα κλείσει τώρα με υπουργό Εθνικής Άμυνας πάλι τον ίδιο. Ο Αβραμόπουλος ελπίζει και πιστεύει ότι η άφιξη των Abrams στην Ελλάδα θα συνδυαστεί και με την υπόθεση των υποβρυχίων 214, το πρώτο από τα οποία γίνεται προσπάθεια να “πέσει” στο νερό επίσης τον Σεπτέμβριο.

Οι απόψεις για το αν μας συμφέρει η ένταξη των αρμάτων μάχης Abrams δεν ήταν ομόφωνες. Χωρίς κανείς να αμφισβητεί την αξία των αρμάτων μάχης, υπήρχαν ερωτήματα για το κόστος που προέκυπτε για το “συμμάζεμά” τους.

Αρχικά γίνονταν συζητησεις ακόμη και για την ένταξη 400 αρμάτων μάχης. Τελικά κρίθηκε ότι τα 90 σε πρώτη φάση είναι πιο συμφέρουσα λύση.

Αυτό που προσπαθεί να κερδίσει η ελληνική πλευρά τώρα είναι να αναλάβουν τις όποιες εργασίες επισκευών και ανακατασκευών αποκλειστικά ελληνικές εταιρείες. Ώστε το όποιο κόστος προκύψει να ωφελήσει μόνο αυτές.

Οι αμερικανοί που αρχικά έδειχναν αρνητικοί σ΄ αυτό το ενδεχόμενο έχουν αλλάξει στάση και το συζητάνε. Η επιθυμία τους να “επιστρέψουν” στο τεθωρακισμένο ελληνικό οπλοστάσιο είναι μεγάλη. 





www.hellas-now.com

Δημοσίευση σχολίου

Blogger