«Καμία χώρα δεν θα μπορούσε εθελοντικά να αρνηθεί την ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία. Ποιά χώρα θα έλεγε πρόθυμα “όχι” ; Καμμία...» Με αυτά τα λόγια σχολίασε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τις εξελίξεις με τον αγωγό διανομής φυσικού αερίου στην δυτική Ευρώπη South Stream και την απόφαση της Βουλγαρίας να “παγώσει” τις εργασίες κατασκευής, μετά από πιέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σε ομιλία του σε φοιτητές του πανεπιστημίου στο Αρχαγγέλσκ, ο ρώσος πρόεδρος τόνισε πως «η κατάσταση είναι πάντα περίπλοκη... Ολα είναι ήρεμα όταν, π.χ, αποστέλλεται ανθρωπιστική βοήθεια στη Ρωσία, μόλις όμως η Ρωσία γίνεται ισχυρή και αποκτά λόγο, τότε όλα αλλάζουν και η κατάσταση περιπλέκεται...».
«Η Μόσχα είναι πάντα έτοιμη και ανοιχτή στις συνεργασίες και δεν έχω καμία αμφιβολία πως και οι σύμμαχοι θα συνεργαστούν μαζί μας», συμπλήρωσε ο Πούτιν. Αναφερόμενος δε, στα τεράστια ενεργειακά αποθέματα της Ρωσίας στην Αρκτική, ο ρώσος πρόεδρος τόνισε πως το διεθνές ενδιαφέρον στρέφεται προς την περιοχή, και «αργά ή γρήγορα θα πρέπει να συνεργαστούμε».


http://gr.rbth.com

Δημοσίευση σχολίου

Blogger