Μία νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το περιοδικό «Time Money» θέλησε να εξετάσει τη σχέση... ανάμεσα στις οικονομικές απολαβές των συζύγων και των πιθανοτήτων να έχουν καλή σεξουαλική ζωή και ευτυχισμένο γάμο.

Στη δημοσκόπηση απάντησαν 1.010 παντρεμένοι εθελοντές, ηλικίας άνω των 25 ετών.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν, οι σύζυγοι οι οποίοι κερδίζουν λιγότερα χρήματα απ' όσα οι γυναίκες τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν καλή σεξουαλική ζωή και ευτυχισμένο γάμο.

Συγκεκριμένα, το 56% των ανδρών με χαμηλότερο μισθό από τις συζύγους τους και μόνο το 44% των ανδρών με υψηλότερο μισθό από εκείνες, απάντησαν ότι έχουν «άριστη» ή «πολύ καλή» σεξουαλική ζωή.

Την ίδια ώρα, ευτυχισμένοι από το γάμο τους δήλωσαν οι εννέα στους δέκα άνδρες, των οποίων οι σύζυγοι είχαν υψηλότερο εισόδημα, έναντι του 75% των ανδρών με γυναίκες χαμηλότερου εισοδήματος.

Παράλληλα, φάνηκε πως οι γυναίκες αναλαμβάνουν και τους λογαριασμούς!

Χαρακτηριστικά, το 76% των γυναικών με υψηλότερο εισόδημα από τους άνδρες τους είπαν πως πληρώνουν όλους τους λογαριασμούς, έναντι του 49% όσων έχουν χαμηλότερο εισόδημα από εκείνους.

«Αν και δεν θα συνιστούσε κανείς σε ένα άντρα να παραιτηθεί από τη δουλειά του για να βελτιώσει την σεξουαλική του ζωή, καλό είναι να δηλώσουν οι άντρες συμμετοχή στο κίνημα για εξίσωση των μισθών μεταξύ των δύο φύλων», σχολιάζει χαρακτηριστικά η ειδική σε θέματα σχέσεων Τζην Χάνα Έντελσταϊν, από το Λονδίνο.



www.onmed.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger