Οργανωμένη χαρακτήρισε την επίθεση στη ρωσική πρεσβεία στο Κίεβο ο επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας Αλεξέι Πουσκόφ. «Αν δεν ήταν οργανωμένη, τότε πώς βρέθηκαν εκρηκτικά στην κατοχή των επιτιθέμενων; Δεν ήταν αυθόρμητο, ηταν μια καλά οργανωμένη και προγραμματισμένη δράση», έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter.
Σημειώνεται ότι χθες, Σάββατο, αρκετές εκατοντάδες άτομα επιτέθηκαν στη ρωσική πρεσβεία στο Κίεβο. Περίπου 300 νεαροί ριζοσπάστες έριξαν πέτρες και εκρηκτικά στο κτίριο. Έσπασαν σχεδόν όλα τα παράθυρα και στην είσοδο τοποθέτησαν την ουκρανική σημαία. Οι διαδηλωτές κατά της πολιτικής που ασκεί η Ρωσία στο θέμα της Ουκρανίας μπλόκαραν την κεντρική είσοδο της πρεσβείας, αναποδογύρισαν και σχεδόν κατέστρεψαν τα οχήματα του προσωπικού τη πρεσβείας.
Όπως ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του ουκρανικού ΥΠΕΞ, κάποιοι από τους συμμετέχοντες στην επίθεση έχουν τεθεί υπό κράτηση. Νωρίτερα το Κρεμλίνο είχε χαρακτηρίσει απολύτως απαρέδεκτη την αδράνεια των ουκρανικών Αρχών, με τον προεδρικό εκπρόσωπο Ντμίτρι Πεσκόφ να δηλώνει μεταξύ άλλων ότι σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης «η ουκρανική πλευρά φέρει την άμεση ευθύνη για την ασφάλεια των διπλωματικών αποστολών στο έδαφός της». 


http://gr.rbth.com

Δημοσίευση σχολίου

Blogger