Καθημερινά διαβάζουμε δεκάδες θαυματουργές δίαιτες που υπόσχονται να μας μεταμορφώσουν αλλά αυτό δε γίνεται ποτέ. Μπορούμε όμως να αποκτήσουμε ένα πιο αδύνατο και υγιές σώμα, προσέχοντας απλώς τη διατροφή μας και ακολουθώντας έξυπνα tips.Μία ακόμη δίαιτα ήρθε να φέρει τα πάνω κάτω.

Ονομάζεται Honey Diet και όπως καταλαβαίνετε από το όνομά της, δίνει ιδιαίτερη βάση στην κατανάλωση μελιού. Η δίαιτα αυτή υπόσχεται να σας κάνει να χάσετε κιλά, χωρίς να στερείστε. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πείτε ναι στο μέλι. Όπως τονίζει ο διατροφολόγος Mike McInnes, θα πρέπει κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο να καταναλώνετε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι βουτηγμένο μέσα σε ένα ποτήρι ζεστό νερό.Όπως τονίζει, για να πετύχετε απώλεια κιλών θα πρέπει να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με μέλι.

Επιτρέπεται για παράδειγμα να φάτε μπισκότα, εάν αντί ζάχαρης περιέχουν μέλι. Το μέλι, λοιπόν, ξεγελάει τον εγκέφαλο ο οποίος σταματάει μετά την κατανάλωση μελιού να ζητάει ζάχαρη και λιχουδιές. Οι λιγούρες σταματάνε και ο δείκτης της ζυγαριάς αρχίζει και πέφτει.Ο Mclnnes επίσης σημειώνει: «Το ρόφημα με μέλι πριν πέσετε για ύπνο θα σας χαλαρώσει και θα σας χαρίσει έναν ήρεμο ύπνο. Με αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμήσετε το στρες και θα αφήσετε τον οργανισμό σας να κάψει λίπος την ώρα που κοιμάστε». Τέλος ο διατροφολόγος υποστηρίζει ότι το μέλι προκαλεί κορεσμό.

Αν δηλαδή καταναλώσετε μια κουταλιά μέλι με το γιαούρτι ή με το τσάι σας μετά δε θα σας έρθει η επιθυμία κατανάλωσης γλυκού. Τα σάκχαρα του μελιού αντιδρούν τελείως διαφορετικά στον οργανισμό μας από αυτά της ζάχαρης.Τελευταία οφέλη του μελιού που ο ίδιος αναφέρει;1. Σας γεμίζει ενέργεια και γίνεστε πιο αποδοτικοί κατά την προπόνησή σας2. Είναι το απόλυτο αντίδοτο κατά του hangoverΠροσοχή όμως, μην το παρακάνετε, καθώς έχει 64 θερμίδες ανά κουταλιά.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger