Η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν στο Ιράκ μια κοινή ομάδα ειδικών δυνάμεων προκειμένου να προβούν σε αναγνώριση του εδάφους για να καθορίσουν τους στόχους των αεροπορικών επιδρομών, αν , τελικά, ληφθεί τέτοια απόφαση, όπως αναφέρει το ρωσικό Ρέγκνουμ επικαλούμενο βρετανικές πηγές.


«Τα όργανα της SAS( Special Air Service)  του Ηνωμένου Βασιλείου είναι στο δρόμο προς το Ιράκ για να προετοιμάσουν τις πιθανές αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε», τονίζει η πηγή.

Μέλη αυτής της βρετανο-αμερικανικής αντιτρομοκρατικής ομάδας έχουν σταλθεί στο Ιράκ από την Παρασκευή, μετά την συνομιλία που είχε ο υπουργός εξωτερικών William Hague με τον Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, John Kerry.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, « η ζώνη δράσης της ομάδας είναι μια μεγάλη περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ, Μοσούλη».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα μέλη της ομάδας αυτής θα χρησιμοποιήσουν ειδικά λέιζερ τα οποία θα κατευθύνουν τους πυραύλους από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τις τηλεκατευθυνόμενες βόμβες σε σημαντικούς στόχους, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτόν την ακρίβεια των αεροπορικών επιδρομών.

Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα να αξιολογήσουν το βαθμό της καταστροφής που θα κρίνει την εξέλιξη της διεξαγωγής αυτής της επιχείρησης.

www.echedoros-a.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger