Ο πατέρας του πολέμησε με τον Χίτλερ και ο πεθερός του συμμετείχε ενεργά στους διωγμούς των Εβραίων


Για σχέσεις της οικογένειας του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ με τους Ναζί κάνει λόγο σημερινό δημοσίευμα της βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα «Sun».

Με τον τίτλο «Σχέσεις της οικογένειας του Γιουνκέρ με τους Ναζί» και τον ειρωνικό υπότιτλο «Η ντροπή του πολέμου, ελπίδα της Ευρώπης», το δημοσίευμα αναφέρεται στον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, τον πιθανότερο επόμενο πρόεδρο της Κομισιόν και υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πατέρας του Γιούνκερ υποχρεώθηκε να πολεμήσει με τον Χίτλερ στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ ο πεθερός του ήταν υποστηρικτής των Ναζί και συμμετείχε ενεργά στους διωγμούς των Εβραίων.

«Γνώριζα το Λουί (τον πεθερό) για 30 χρόνια αλλά δεν ήξερα ότι ήταν οπαδός των Ναζί. Το έκρυβε πολύ καλά, πιθανόν για να μην βλάψει την καριέρα του Ζαν-Κλοντ» δηλώνει στην εφημερίδα ένας γείτονας.

Μάλιστα, η «Sun» χαρακτηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και υποψήφιο της Ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς ως τον πιο επικίνδυνο άντρα της Ευρώπης και αναφέρεται στην αντίθεση του βρετανού πρωθυπουργού, Κάμερον, στην εκλογή του ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.




www.newsbeast.gr
www.newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger