Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γιούτα, τα οστά του ανθρώπινου προσώπου έχουν εξελιχθεί για να είναι πιο ισχυρή για την προστασία από επαναλαμβανόμενες κρούσεις από μικρά αντικείμενα, όπως η ανθρώπινη γροθιά, που ισχυρίζονται ομοίως εξελίχθηκαν για την προστασία των ευαίσθητων μυοσκελετικό σύστημα του χεριού κατά τη διάτρηση.
David Carrier, συν-συγγραφέας του "Protective στηρίξεως του προσώπου ανθρωποειδές," είπε σε μια δήλωση ότι, «[α] ν πράγματι η εξέλιξη του χεριού αναλογίες μας συνδέθηκαν με την επιλογή για τη συμπεριφορά μάχες μπορείτε να φανταστείτε τον πρωταρχικό στόχο, το πρόσωπο , να έχουν υποβληθεί σε εξέλιξη για την καλύτερη προστασία του από τραυματισμό, όταν χτύπησε. "
«Όταν οι σύγχρονοι άνθρωποι την καταπολέμηση της χέρι-με-χέρι το πρόσωπο είναι συνήθως ο πρωταρχικός στόχος», συνέχισε. «Αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι τα οστά που υποφέρουν από τα υψηλότερα ποσοστά καταγμάτων σε αγώνες είναι τα ίδια τμήματα του κρανίου, που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση στην ευρωστία κατά την εξέλιξη των βασικών hominins."
Carrier και συν-συγγραφέας του, ο Michael Morgan, ισχυρίζονται ότι αυτές οι αλλαγές στη λειτουργία του προσώπου να εμφανίζονται την ίδια στιγμή που οι πρόγονοι του ανθρώπου εξελίχθηκε ένα χέρι με αναλογίες ικανές να σχηματίζουν μια γροθιά. Σύμφωνα με την Carrier, «[τ] ο australopiths χαρακτηρίζονταν από μια σουίτα των χαρακτηριστικών που μπορεί να έχουν βελτιωμένη ικανότητα μάχης, συμπεριλαμβανομένων χέρι αναλογίες που επιτρέπουν το σχηματισμό μιας γροθιάς? μετατρέποντας ουσιαστικά την ευαίσθητη μυοσκελετικό σύστημα του χεριού σε ένα κλαμπ αποτελεσματικό για την εντυπωσιακή ».
Μαζί, τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι «πολλά από τα χαρακτηριστικά του προσώπου που χαρακτηρίζουν πρώιμη hominins μπορεί να έχουν εξελιχθεί για να προστατεύσει το πρόσωπο από τον τραυματισμό κατά τη διάρκεια μαχών με τις γροθιές."
Οι επιπτώσεις των συμπερασμάτων του ζευγαριού φτάσουν έξω από τις συζητήσεις σχετικά με την εξέλιξη του ανθρώπου. "Η συζήτηση για το αν υπάρχει ή δεν υπάρχει μια σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης πηγαίνει πίσω στο Γάλλος φιλόσοφος Rousseau ο οποίος υποστήριξε ότι πριν από τον άνθρωπο του πολιτισμού ήταν ευγενείς άγριοι? ότι ο πολιτισμός καταστραφεί πραγματικά τους ανθρώπους και μας έκανε πιο βίαιη », είπε ο Carrier.
Το έργο του με την Morgan θα υποδεικνύει το αντίθετο. "Τι έρευνά μας έχει δείχνει είναι ότι πολλά από τα ανατομικά χαρακτήρες των μεγάλων πιθήκων και οι πρόγονοί μας, οι πρώτοι hominins - όπως δίποδα στάση, οι αναλογίες των χεριών μας και το σχήμα των πρόσωπά μας -, στην πραγματικότητα, να βελτιώσει την καταπολέμηση της απόδοσης », είπε.
Αυτός και η Morgan ήταν προσεκτικοί για να τονίσω ότι αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι είναι "φυσικά" ή "εγγενώς" βίαιο, μόνο ότι θα εξελιχθεί σε ένα περιβάλλον στο οποίο η ίδια σε ένα συγκεκριμένο τρόπο της βίας που εκδηλώνεται. 




 http://www.rawstory.com

Δημοσίευση σχολίου

Blogger