Μαύρη είναι η σημερινή μέρα καθώς τα τρία παιδιά τα οποία απήχθησαν και τα οποία αναζητούσε για μέρες η Shin Bet (Το Ισραηλινό FBI) εντοπίστηκαν σήμερα νεκρά από πυροβολισμούς, όπως φάνηκε από τα τραύματά τους. Πρόκειται για τους Eyal Yifrach, 19, Gil-Ad Shaer και Naftali Frenkel (16).

Οι σωροί των τριών νεαρών βρέθηκαν στο Παλαιστινιακό χωριό Kachil στην βόρεια Χεβρώνα και όπως εικάζεται οι απαγωγείς τους τα παράτησαν όπως όπως αφού τα σκότωσαν. Το ένα από τα τρία δολοφονημένα παιδιά είχε καταφέρει και είχε καλέσει την αστυνομία ψιθυρίζοντας πως είχε απαχθή, αλλά ο αστυνόμος θεώρησε πως το τηλεφώνημα ήταν φάρσα, έτσι οι πρώτες κρίσιμες και καθοριστικές ώρες πέρασαν χωρίς να γνωρίζει κανείς τίποτα.

Στην απαγωγή των τριών νεαρών είχαμε αναφερθεί εδώ όταν είχε γίνει λόγος για την εκτόπιση της Χαμάς από την Δυτική όχθη και τις απειλές της οργάνωσης πως θα προκαλούσε μια Τρίτη Ιντιφάντα. Η Σιν Μπετ γνωρίζει ήδη τους δράστες της απαγωγής,

πρόκειται για τους Marwan Qwasmeh και Amar Abu Aisha, ακτιβιστές της Χαμάς όπως τους περιγράφουν, πρωτίστως όμως εγκληματικά στοιχεία τα οποία είχαν εκτίσει ποινές κάθειρξης για τρομοκρατικές πράξεις τόσο σε Ισραηλινές όσο και σε Παλαιστινιακές φυλακές.

Το πολεμικό συμβούλιο έχει συγκληθεί και όπως όλα δείχνουν ο πέλεκυς θα πέσει πολύ βαρύς πάνω στη Χαμάς, παρόλο που δεν είναι αποδεδειγμένο ακόμα πως η οργάνωση συνδέεται άμεσα με τις απαγωγές. Αυτό βέβαια λίγο ενδιαφέρει τους Ισραηλινούς, το δόγμα των οποίων απαιτεί την άμεση τιμωρία κάθε βιαιότητας εναντίον του Ισραήλ ή των κατοίκων του.

Τούτων λεχθέντων, όπως καταλαβαίνει κανείς, τα σύννεφα του πολέμου έχουν πυκνώσει επικίνδυνα και όλα δείχνουν πως το Ισραήλ δεν θα προσπαθήσει απλά να τιμωρήσει την Χαμάς, αλλά να την ξεριζώσει από προσώπου γης. Το μένος των Ισραηλινών μπορεί να πετύχει το ακριβώς αντίθετο από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα ωθώντας την Χαμάς στην αγκαλιά της ISIS, παρόλο που με τα τωρινά δεδομένα η πιθανότητα αυτή φαντάζει ισχνή.

Εμείς με τη σειρά μας θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων, τα οποία έγιναν πιόνια στην Μαύρη Σκακιέρα της πολιτικής της Μέσης Ανατολής. Ευχόμαστε επίσης οι κινήσεις του Ισραήλ να μην υπαγορεύονται από το-δικαιολογημένο-βαρύ συναισθηματικό κλίμα που επικρατεί, αλλά από την λογική και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στο ήδη χαοτικό κλίμα που επικρατεί στην περιοχή.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger