Φωτό: Στιγμιότυπο από το βίντεο

Το μεγάλο ερώτημα στο μυαλό και στα χείλη όλων των πολιτών είναι ένα:

Υπάρχει κάτι νέο στον κοινωνικό ορίζοντα που να μπορεί να ξαναγεννήσει την ελπίδα ότι μέσα από την κρίση θα οδηγηθούμε σε μία νέα πολιτισμική αναγέννηση;

Τα βλέμματα όλων των ανθρώπων δείχνουν απογοητευμένα. Επειδή δεν γνωρίζουν ακόμα ότι το καινούργιο έχει αρχίσει να γεννιέται ήδη μέσα από φοβερούς πόνους ενός μακρόσυρτου τοκετού. Πατέρας του καινούργιου είναι η σύγχρονη επιστημονική σκέψη, που ήδη έχει αρχίσει να γονιμοποιεί την κοινωνική και πολιτική συνείδηση των πολιτών.

Ο μέσος όμως πολίτης, αγνοώντας την ιστορία των πολιτισμών, αμφισβητεί τη δυνατότητα της επιστημονικής σκέψης να επιβάλει το όραμα μίας νέας κοινωνικής φιλοσοφίας.

Αμφισβητεί δηλαδή τη δυνατότητα της σύγχρονης επιστημονικής σκέψης να γίνει αφετηρία συγκρότησης ενός νέου παγκόσμιου κοινωνικού συμβολαίου, ικανού να ζωντανέψει ξανά την ελπίδα και τη θέληση των ανθρώπων για τη συνέχιση της μεγάλης πολιτισμικής αναμόρφωσης που όλοι έχουμε τόσο ανάγκη.

Το βίντεο αναφέρεται στη μεγάλη αυτή δυνατότητα της νέας επιστημονικής σκέψης, δηλαδή στο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να ελπίζει, να οραματίζεται και να επιτυγχάνει τους στόχους του.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger