Ακριβά πληρώνουν το έγκλημα στον κυβερνοχώρο οι ρωσικές εταιρίες. Σύμφωνα με έρευνα του Kaspersky Lab που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το διεθνή οίκο B2B International, οι μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις στη Ρωσία χάνουν κατά μέσο όρο 780.000 ρούβλια, δλδ 22.674 δολάρια σε κάθε cyber επίθεση.

«Παρατηρείται αύξηση του ποσοστού της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο σε βάρος των εταιρειών. Ενώ πριν από μερικά χρόνια οι παραβάτες “χτυπούσαν” τυχαία, σήμερα διαπιστώνονται ενορχηστρωμένες επιθέσεις με συγκεκριμένους στόχους» λένε οι εμπειρογνώμονες του εργαστηρίου Kaspersky.

Σύμφωνα με την έρευνα σχεδόν όλες οι εταιρείες αντιμετωπίζουν απειλές από το εξωτερικό τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.

Οι χάκερς αποκτούν πρόσβαση στα δεδομένα των εταιρειών, τις εσωτερικές επιχειρηματικές διαδικασίες και τα e-mail. Σχεδόν το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δήλωσε πως έχουν σημειωθεί e-κλοπές προσωπικών δεδομένων των πελατών τους, με αποτέλεσμα οι εταιρίες τους να χάνουν χρήματα για την επανόρθωση της ζημίας, την αποζημίωση των πελατών, τα διαφυγόντα κέρδη και τις πρόσθετες υπηρεσίες ασφαλείας στις οποίες αναγκάζονται να καταφύγουν συχνά.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger