Σοβαρές ανησυχίες εξέφρασε ο ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου για την έντονη στρατιωτική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στις περιοχές κοντά στα σύνορα Ρωσίας -Ουκρανίας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αμερικανό ομόλογό του Τσάκ Χέιγκελ ζήτησε την άμεση κατάπαυση του πυρός στις εμπόλεμες περιοχές ενώ κατήγγειλε ως απαράδεκτη την χρήση βαρέων όπλων, πυραύλων και πυροβολικού κατά αμάχων και μη στρατιωτικών υποδομών από τον στρατό του Κιέβου.

Επίσης ο ρώσος υπουργός ζήτησε την διασφάλιση της μεταφοράς της ρωσικής ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ντονιέτσκ και το Λουγκάνσκ όσο το δυνατόν γρηγορότερα, καθώς η κατάσταση στην περιοχή έχει λάβει σοβαρές διαστάσεις ανθρωπιστικής καταστροφής, όπως την περιέγραψε. Επίσης τόνισε την ανάγκη άμεσης απομάκρυνσης των αμάχων από τις περιοχές που χτυπά ο ουκρανικός στρατός.

Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για “ρωσική εισβολή" στην Ουκρανία, οι οποίοι αναμεταδίδονται διεθνών μετά από “καταγγελία” του λιθουανού υπουργού Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger