Τα επτά βασικά ανθρώπινα τσάκρα Τα επτά βασικά ανθρώπινα τσάκρα είναι:(7o) Chakra Στέμματος(6o) Τρίτο μάτι(5o) Chakra λαιμού(4o) Chakra καρδιάς(3o) Ηλιακό πλέγμα(2o) Ιερό Chakra(1o) Chakra βάσης

Το 1ο τσάκρα ονομάζεται τσάκρα της βάσης.

Τοποθετείται στο ύψος μεταξύ του πρωκτού και των γενετικών οργάνων και συνδέεται με τον κόκκυγα. Το τσάκρα της βάσης ανοίγει προς τα κάτω. Όταν είναι σθεναρό είναι πύρινο, κόκκινο – πορτοκαλί σε χρώμα.

Το 2ο τσάκρα ονομάζεται Ιερό τσάκρα ή τσάκρα της σπλήνας.

Τοποθετείται στο ύψος πάνω από την σπλήνα αν και Σανσκριτικά βιβλία τοαντικαθιστούν στην τοποθεσία με αυτήν κάτω από τον ομφαλό. Είναι σαν μιαδίνη ηλίου στο χρώμα, χρυσό και ανοίγει προς τα εμπρός.

Το 3ο τσάκρα ονομάζεται τσάκρα του Ηλιακού πλέγματος.

Τοποθετείται δύο δάχτυλα πάνω από τον ομφαλό και συνδέεται με το αστρικό σώμα ή το συναισθηματικό σώμα. Μέσω του 3ου τσάκρα απορροφάμε την ηλιακή ενέργεια η οποία τρέφει το αιθερικό σώμα και το οποίο με την σειρά του ενεργοποιεί το φυσικό σώμα. Εδώ είναι που εκδηλώνεται η ενέργεια των συναισθημάτων μας, ειδικά τα συναισθήματα απέχθειας και μίσους. Σαν χρώμα εμφανίζεται χρυσό.

Το 4ο τσάκρα ονομάζεται το τσάκρα της καρδιάς.

Είναι το κέντρο του συστήματος των τσάκρα. Τοποθετείται στο κέντρο του στήθους στο ύψος της καρδιάς και συνδέει τα τρία κατώτερα και συναισθηματικά τσάκρα με τα ανώτερα και πνευματικά τσάκρα. Το χρώμα του εμφανίζεται πρωτίστως πράσινο.

Το 5ο τσάκρα ονομάζεται το τσάκρα του λαιμού.

Τοποθετείται μεταξύτου λαιμού και του λάρυγγα πίσω από το μήλο του Αδάμ. Ανοίγει προς τα εμπρός. Συνδέεται με ένα δευτερεύον τσάκρα που βρίσκεται ακριβώς από πίσω στο σβέρκο και ανοίγει προς τα πίσω. Οι πιο πολλοί θεωρούν τα δύο αυτά τσάκρα ως ένα. Το χρώμα του είναι βαθύ μπλε ή και ασημί σαν το φεγγαρόφωτο πάνω σε νερό.

Το 6ο τσάκρα ονομάζεται τσάκρα του Τρίτου Ματιού.

Συνδέεται με την υπόφυση και τοποθετείται μεταξύ των φρυδιών. Εδώ λαμβάνει μέρος η αντίληψη του όντος. Είναι η έδρα των ψυχικών μας δυνάμεων. Στο φυσικόπεδίο είναι το υψηλότερο κέντρο εντολών του κεντρικού νευρικού μας συστήματος. Εμφανίζεται το μισό κυρίως ροζ με αρκετό κίτρινο και το άλλο μισό είναι κυρίως πορφυρό με μπλε.

Το 7ο τσάκρα ονομάζεται Στέμμα.

Τοποθετείται στην επίφυση. Η επίφυση βρίσκεται στον ύψος των αυτιών. Το Στέμμα ανοίγει προς τα πάνω στηνκορυφή του κεφαλιού. Έχει χρώμα όλες τις αποχρώσεις του πρίσματος και κυρίως είναι βιολετί.

Μερικά λόγια για το τσάκρα του Στέμματος.

Το στέμμα ανθίζει συνήθως στο τέλος. Στο μέγεθος είναι το ίδιο με τα άλλα καθώς το άτομο προοδεύει στην πνευματική ανάπτυξη, αυξάνει σταθερά μέχρι που καλύπτει την κορυφή όλης της κεφαλής. Σαν τα άλλα τσάκρα το στέμμα βρίσκεται σε κλειστή κατάσταση στο αιθερικό σώμα και οι θείες ενέργειες ρέουν από έξω προς τα μέσα όπως και στα άλλα τσάκρα. Αλλά καθώς το άτομο αρχίζει να αναπτύσεται πνευματικά και καταλάβει την θέση του μέσα στο σύμπαν, ως τον βασιλιά της θεότητας του φωτός διαμέσου της ανάπτυξης των τσάκρα του, το τσάκρα του στέμματος αντιστρέφει την λειτουργία του και αρχίζει να ακτινοβολεί και να εκπέμπει ενέργεια. Έτσι σε ένα αναπτυγμένο πνευματικά ον, το στέμμα είναι η πνευματική του δόξα και αποτελεί το στέμμα της δόξας της ύπαρξης για το ον αυτό. Αυτήν την αλήθεια την γνωρίζανε από παλιά οι αρχαίοι άνθρωποι και είχαν απεικονίσεις αυτής της κατάστασης για πνευματικούς ανθρώπους και Θεούς, απεικονίζοντας την άλω γύρω από τα κεφάλια των όντων.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger