Το 43% των Γάλλων πολιτών έχει θετική εικόνα για την ηγέτη του γαλλικού εθνικιστικού κόμματος Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο "Odoxa" για λογαριασμό της γαλλικής εφημερίδας "Le Parisien".

Πρόκειται για το υψηλότερο, μέχρι τώρα,ποσοστό σε ότι αφορά την δημοφιλία της Λεπέν, επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Επίσης ισχυρό είναι το ποσοστό της στην ικανότητα διακυβέρνησης όπου παίρνει την θετική ψήφο του 33% των Γάλλων.

Σε επίπεδο θετικών ψήφων καλή γνώμη για την Μαρίν Λεπέν λαμβάνει 44% ενώ.

Όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro", η Λεπέν έχει κάθε λόγο να χαμογελά βλέποντας τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης καθώς τις τελευταίες μέρες, έχει ανεβάσει σημαντικά τα ποσοστά. Αφότου ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, αποκάλυψε ότι επιστρέφει στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας, η δημοτικότητα της αρχηγού του εθνικιστικού κόμματος, ενισχύθηκε κατά πέντε μονάδες.

Ακόμα και το 14% της αριστεράς υποστηρίζει ότι έχει θετική άποψη για τη Λεπέν.

Αντιθέτως, στο μέτωπο της Δεξιάς, το 67% των Γάλλων πλέκει το εγκώμιο στην αρχηγό του "Εθνικού Μετώπου" ενώ το 32% δεν εγκρίνει το έργο της. Σε ότι αφορά το χαρακτήρα της, όπως επισημαίνει η "Le Figaro", το 73% των ερωτηθέντων την θεωρούν "επιθετική", την ίδια ώρα, όμως, το 72% πιστεύουν πως είναι θαρραλέα.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη στο Ίντερνετ, στις 2 και 3 Οκτωβρίου, σε δείγμα χιλίων ατόμων.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger