Παραδοσιακά οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις παρουσιάζουν ένα μεγάλο ποσοστό αυτοκτονιών. Ωστόσο υπάρχουν διακυμάνσεις ανάλογα με την πολεμική δραστηριότητα. Κατά την τελευταία δολοφονική επιχείρηση στη Γάζα το ποσοστό αυτό παρουσίασε και πάλι αύξηση.

Η ισραηλιτική στρατονομία έχει ανοίξει έναν φάκελο διερεύνησης των κρουσμάτων των πρόσφατων αυτοκτονιών. Μόνο από τις ειδικές δυνάμεις , υπήρξαν τρείς περιπτώσεις.

Πρόκειται για φαντάρους που ήταν μέλη του Τάγματος Givati που θεωρείται ότι διαθέτει τους πιο μάχιμους καταδρομείς που επιχειρούν σε ξηρά και θάλασσα. Οι στρατιώτες αυτοί είχαν συμμετάσχει στις χερσαίες επιχειρήσεις στον πρόσφατο πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτοκτόνησαν διαδοχικά μετά τη λήξη της ισραηλινής πολεμικής επιχείρισης. Η καθημερινή εφημερίδα Maariv διευκρινίζει ότι και στις 3 περιπτώσεις οι στρατιώτες αυτοπυροβολήθηκαν, μάλιστα 2 από αυτούς στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Στρατιωτικός ψυχίατρος ανέφερε ότι τον περασμένο χρόνο είχαν συνολικά 8 αυτοκτονίες και πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό στην ιστορία του ισραηλινού στρατού.

Στατιστικά, η αυτοκτονία είναι η πρώτη αιτία θανάτου στον στρατό του Ισραήλ .

Οι Παλαιστίνιοι δεν εκπλήτονται από αυτό το φαινόμενο. Ο κάτοικος της Γάζας M.A. Hussein, δήλωσε στο countercurrentnews, ότι μετά από τον πρόσφατο πόλεμο ” θα ήταν αδύνατο να συνεχίσει να ζει ο οποιοσδήποτε άνθρωπος με συνείδηση”.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger