Οι ΗΠΑ δεν αφήνουν να πέσει τίποτα κάτω και προπάντων να αφήσουν ασχολίαστο οτιδήποτε κι αν λέει ο Ερντογάν.

Χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βγήκε να πανηγυρίσει ότι κάνουν λάθος οι ΗΠΑ που στηρίζουν τους Κούρδους στην Κομπάνι και ότι το κάνουν και με λάθος τρόπο.

Αφορμή ήταν το γεγονός ότι οι τζιχαντιστές έπιασαν ένα από δέματα που έπεσαν για τους Κούρδους της Κομπάνι με όπλα και φάρμακα.

Οι ΗΠΑ έριξαν 27 δέματα εκ των οποίων τα 26 πήγαν στους Κούρδους και ένα κατέληξε στους τζιχαντιστές.

Επειδή ο Ερντογάν έχει χάσει το μέτρο βγήκε πανηγυρίζοντας να το επισημάνει λέγοντας ταυτόχρονα ότι δεν καταλαβαίνει γιατί οι ΗΠΑ δίνουν τόσο μεγάλο βάρος στην… Κομπάνι.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ βγήκε λοιπόν και του απάντησε.

«Ο Λευκός Οίκος δεν πιστεύει ότι ήταν λάθος η αποστολή βοήθεια στους Κούρδους. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν λάθος» δήλωσε η Μαρί Χαρφ, εκπρόσωπος του Στείτ Ντιπάρτμεντ.

«Ο Μπάρακ Ομπάμα έκανε ξεκάθαρο στην συνομιλία που είχαν οι δύο ηγέτες, ότι είναι πολύ σημαντικό και κρίσιμο να εξοπλίσουμε και να ενισχύσουμε τους Κούρδους της Κομπάνι που είναι σε απόγνωση» συμπλήρωσε η Μαρί Χαρφ.

«Η κυβέρνηση της Τουρκίας μπορεί να μιλά για τον εαυτό της, αλλά το να αφήσουμε το Ισλαμικό Κράτος να κερδίζει έδαφος στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλους κινδύνους και άλλους πληθυσμούς στην Συρία και κυρίως βάζει σε κίνδυνο τον κοινό μας στόχο με την Τουρκία να αποδυναμώσουμε το ισλαμικό Κράτος και να ενισχύσουμε τις μετριοπαθείς ομάδες στην αντιπολίτευση της Συρίας» συμπλήρωσε η Μαρί Χαρφ.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger