Επιστολές με ύποπτη σκόνη στάλθηκαν σε ένα υπουργείο και σε μία πρεσβεία

To υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και η πρεσβεία της Νορβηγίας στην Άγκυρα τέθηκαν εκ νέου σήμερα σε κατάσταση συναγερμού, καθώς έλαβαν επιστολές που περιείχαν ύποπτη σκόνη, έπειτα από το λανθασμένο συναγερμό που είχαν κηρύξει οι αρχές σε πολλά προξενεία στην Κωνσταντινούπολη για τον ίδιο λόγο, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι ειδικές ομάδες της διεύθυνσης Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (Afad) έσπευσαν στο υπουργείο και την πρεσβεία αυτή, όπου εστάλησαν επιστολές με ύποπτο περιεχόμενο, ανέφερε η Afad σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Το κτίριο της νορβηγικής πρεσβείας, που βρίσκεται στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας, στεγάζει επίσης τις πρεσβείες του Μεξικού και της Κροατίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα πολλά προξενεία, περιλαμβανομένων εκείνων της Γαλλίας και των ΗΠΑ, έλαβαν πανομοιότυπους φακέλους που περιείχαν μία κίτρινη σκόνη, η όποια – όπως έδειξαν οι εξετάσεις –, αποδείχθηκε ότι ήταν κιμωλία.

Το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας σύντομα απέκλεισε το ενδεχόμενο ύπαρξης τοξικών ουσιών όπως άνθρακας ή βακτήρια που προκαλούν αλλαντίαση.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger