Ο Αμερικάνος πεζοναύτης που είναι γνωστός μόνο σαν «αυτός που πυροβόλησε τον Μπιν Λάντεν» αποκαλύπτει την ιστορία του σε νέο ντοκιμαντέρ.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο αμερικανός πεζοναύτης που πυροβόλησε και σκότωσε τον Οσάμα Μπίν Λάντεν, κατά την διάρκεια επιχείρησης στο κρησφύγετο του διεθνή τρομοκράτη στο Πακιστάν, θα αποκαλύψει την ταυτότητα του για πρώτη φορά σε ένα νέο ντοκιμαντέρ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο έχει ανακοινώσει πως προγραμματίζει την προβολή του ντοκιμαντέρ, σε δύο μέρη, για τις 11 και 12 Νοεμβρίου.

Στο κινηματογραφικό ντοκουμέντο περιλαμβάνεται αποκλειστική συνέντευξη του πεζοναύτη που πιστεύεται πως πυροβόλησε και σκότωσε των Μπίν Λάντεν, μέσα στο κρησφύγετο του την 1 Μάη του 2011. Ο ίδιος δηλώνει πως παρακολούθησε τον άνδρα που θεωρείτε υπεύθυνος για τις επιθέσεις στους διδύμους πύργους να παίρνει την τελευταία του πνοή πριν τον τελεσίδικο θάνατο του.

Δύο χρόνια μετά την ημέρα που η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Δόρυ του Ποσειδώνα», που στόχευε στην ανεύρεση και εξόντωση του Μπίν Λάντεν, έφερε καρπούς, ο εκτελεστής του τρομοκράτη εξιστορεί τα γεγονότα σε πρώτο πρόσωπο.

Παρότι στο παρελθόν έχουν δημοσιευτεί κάποιες πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα του πεζοναύτη, είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος θα κάνει δηλώσεις, και θα μεταφέρει στο κοινό τις μυστικές λεπτομέρειες της εκπαίδευσης, της προετοιμασίας και της υλοποίησης της αποστολής στο Πακιστάν.

Το ντοκιμαντέρ θα αποκαλύψει για πρώτη φορά τι πραγματικά έγινε εκείνη την νύχτα, τα απρόοπτα και τους φόβους των μελών της μυστικής αποστολής.

Θα διερευνήσει επίσης τις μέχρι τώρα άγνωστες πτυχές της αποστολής, που ενώ λάβαινε χώρα, παρακολουθούταν σε ζωντανό χρόνο μέσα από τον Λευκό οίκο, από των Μπάρακ Ομπάμα και το επιτελείο του.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger