Η Ρωσία αναπτύσσει το στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος του μέλλοντος, το επόμενης γενιάς βομβαρδιστικό PAK DA, το οποίο αναμένεται να κάνει την πρώτη πτήση του το 2019, δήλωσε οΜιχαήλ Πογκοσιάν, πρόεδρος της UAC (United Aircraft Corporation), στο πλαίσιο της 10ης Διεθνούς Αεροπορικής Έκθεσης Zhuhai 2014, που πραγματοποιείται στο Ζουχάι της Κίνας. Όπως ανέφερε, οι δοκιμές του στρατηγικού βομβαρδιστικού είναι προγραμματισμένες για το 2021.
Το PAK DA αναπτύσσεται στην εταιρία Tupolev, κατασκευάστρια των βομβαρδιστικών Tu-95 και Tu-160, καθώς και του υπερηχητικού βομβαρδιστικού Tu-22. Η παράδοση του νέου αεροσκάφους στηΡωσική Πολεμική Αεροπορία αναμένεται να ξεκινήσει το 2023.

Η εταιρία ηλεκτρονικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας KRET (Concer Radio-ElectronicTechnologies) ήδη αναπτύσσει τα ηλεκτρονικά συστήματα του βομβαρδιστικού του μέλλοντος, ενώ ηTactical Missiles Corporation κατασκευάζει τα όπλα που θα φέρει το αεροσκάφος. Σημειώνεται ότι οι πρώτες δοκιμές του πρωτότυπου κινητήρα του βομβαρδιστικού PAK DA πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στη Σαμαρά της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα.


Δημοσίευση σχολίου

Blogger