Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Α.Σιλουάνοφ δήλωσε πως η χώρα θα παρέχει οικονομική στήριξη στην Ελλάδα, σύμφωνα με αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης.
Δημοσίευμα του Αμερικάνικου CNBC αναφέρει 
πως ο Πούτιν βρήκε έναν νέο σύμμαχο στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα μετά τη νίκη τον εκλογών και αναφέρει πως οι δύο χώρες έχουν ισχυρούς οικονομικούς και θρησκευτικούς δεσμούς.
“Μπορούμε να φανταστούμε οποιαδήποτε κατάσταση, γι’ αυτό εάν υπάρξει τέτοιο αίτημα προς τη ρωσική κυβέρνηση, οπωσδήποτε θα το εξετάσουμε, αλλά θα λάβουμε υπόψη όλους τους παράγοντες των διμερών σχέσεων με την Ελλάδα, αυτά είναι όσα μπορώ να πω”, είπε ο κ. Σιλουάνοφ στο αμερικανικό δίκτυο.
Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει πως αμέσως μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε ανοιχτά τη στήριξή του στην νέα ελληνική κυβέρνηση. Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται πως η Ρωσία ετοιμάζεται να στηρίξει οικονομικά την Ελλάδα σε περίπτωση που της ζητηθεί.
Εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του στον Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του ο Πούτιν δήλωσε πως : “οι δύο χώρες θα μπορούσαν να συνεργαστούν για να επιλύσουν τα τωρινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, αλλά και όλος ο κόσμος”.
Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρεται στην συνεργασία και τις εξαγωγές που πραγματοποιούνται μεταξύ των δυο χωρών, καθώς περίπου το 13% των εισαγωγών που πραγματοποιεί η Ελλάδα προέρχεται από τη Ρωσία.
Ενώ, κάνει εκτενή αναφορά στον νέο υπουργό οικονομικών τον κ. Νίκο Κοτζιά, που όπως αναφέρει έχει καλές σχέσεις με τις κομμουνιστικές παρατάξεις και πως έχει στηρίξει τη Ρωσία ανοικτά, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.
Ακόμη, αναφέρεται πως η Ελλάδα θα ήταν ο ιδανικός συνεργάτης για τη Ρωσία στις βλέψεις της για την ενεργειακή εξάπλωση, γεγονός που αναμένεται να βοηθήσει την οικονομία και των δυο χωρών.
Τέλος, στην ίδια συνέντευξη ο κ. Σιλουάνοφ ομολόγησε ότι οι δυτικές κυρώσεις είχαν αρνητικά αποτελέσματα για τη Ρωσία, ωστόσο οι ρωσικές εταιρείες και το σύστημα πληρωμών κατόρθωσαν να προσαρμοστούν. “Το ρούβλι εξασθένησε, αλλά η ζωή συνεχίζεται”, παρατήρησε ο Α. Σιλουάνοφ, ο οποίος εκτίμησε ότι μεγαλύτερη αρνητική επίδραση και από τις κυρώσεις είχε στη ρωσική οικονομία η πτώση της τιμής του πετρελαίου, του βασικού εξαγωγικού προϊόντος της χώρας.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger