Συνεχίζοντας την από 11 Ιανουαρίου 2015 δημοσίευση που αφορά την υπόθεση για την οποία είμαι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, οφείλω σε αυτή τη φάση να καταγγείλω τις αρμόδιες δικαστικές αρχές οι οποίες δυστυχώς, λειτουργώντας ως γνήσια εργαλεία του συστήματος, αρνούνται πεισματικά να ερευνήσουν οποιοδήποτε στοιχείο έχουμε παρουσιάσει ως τώρα κατά την ακροαματική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, αρνούνται να ερευνήσουν το διαμέρισμα επί της οδού Αγίου Λουκά-τόπο του εγκλήματος (παραμένει σφραγισμένο από 14/9/2013 και όλο αυτό το διάστημα οι παραινέσεις και τα αιτήματά μας στην ανακρίτρια που χειριζόταν την υπόθεση για κινητοποίηση και έρευνα στο εν λόγω διαμέρισμα, έπεφταν στο κενό). 

Την 12η Ιανουαρίου 2015 κατέθεσα εκ νέου μέσω των συνηγόρων μου στο δικαστήριο το ίδιο αίτημα και η έδρα το απέρριψε, δηλώνοντας προκλητικά “αυτά να τα πάτε στον 4ο ανακριτή, όχι εδώ, δεν είμαστε αρμόδιοι για αυτά” δημιουργώντας μου την απορία, πώς είναι δυνατόν ένα δικαστήριο που δεν εξετάζει στοιχεία να κρίνει και να αποφασίζει.

Παράλληλα αρνούνται οποιαδήποτε καταγραφή έστω, ονομάτων και στοιχείων τα οποία έχουμε καταθέσει προκειμένου να οδηγηθούν στους ενόχους, όπως επίσης αρνούνται να ερευνήσουν το διαμέρισμα επί της οδού Πάτμου που τους υπέδειξα ότι χρησιμοποιούνταν ως “γιάφκα”.

Ο πολύτιμος χρόνος για κάθε εγκληματολογική έρευνα έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί (17 σχεδόν μήνες) και είναι ενάντια σε κάθε λογική, ενώ ο ίδιος παραμένω να άγομαι και να φέρομαι μετέχοντας σε μια διαδικασία η οποία περισσότερο θυμίζει κωμωδία παρά αληθινή δίκη, με αποκορύφωμα τις ωμές απειλές προς τους μάρτυρες οι οποίοι με τα λεγόμενά τους επιβεβαιώνουν τα όσα έχω καταθέσει μέσω των υπομνημάτων προς το συμβούλιο, καθώς και την από 31/10/2013 εμπιστευτικής επιστολής μου προς την ανακρίτρια.

Είμαι βέβαιος πως η στιγμή που οι υπεύθυνοι θα βρεθούν προ των ευθυνών και των πράξεών τους θα έρθει. Παρακολουθούμε στις τηλεοπτικές μας οθόνες ένα συναρπαστικό σενάριο τις τελευταίες μέρες το οποίο έχει ως μοναδικό σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, ενώ τα πραγματικά γεγονότα θάβονται κάτω από τηλεπερσόνες με τις γνωστές ερμηνείες τους κάθε φορά.
Είναι επιτακτική ανάγκη, όλα τα μέλη της κοινωνίας μας κι ο καθένας ξεχωριστά να σταματήσει να ακούει τις σειρήνες των ΜΜΕ και να αναζητήσει τον δικό του δρόμο για την αλήθεια. 
Δεν θα ζήσουμε μέσα στο κατασκευασμένο από ξένα κέντρα περιβάλλον που επιλέγουν για εμάς. Το μέλλον είναι δικό μας αρκεί να κατακτήσουμε το παρόν. Ένα σαθρό σύστημα είναι εύκολο να πέσει μόλις του αφαιρεθεί η ικανότητα να μας χειραγωγεί.


Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2015
Φώτιος Λυρόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

Blogger