Παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα από το βιβλίο "Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ",εκδόσεων ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ,του βετεράνου ωκεανοπόρου πλοιάρχου του Ε.Ν.,Βαρθολομαίου Χ. Λάζαρη.
Τι μας λέει; Ότι,οι ΕΛΛΗΝΕΣ πριν πολλές χιλιετίες(προ κατακλυσμού),είχαν ταξιδεύσει και αποικίσει ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ!!!!!!Βέβαια αυτό το αναφέρουν ουκ ολίγοι παλαιοί Έλληνες συγγραφείς,μόνο που το σημερινό "κράτος",έχει βα(λ)το-πεδίσει στη μόνη "γραφή" που παραδέχεται ως "αληθινή" και την οποία διδάσκει στα ελληνόπουλα!!!Ενώ τη ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΑ των ΕΛΛΗΝΩΝ,την παρουσιάζει ως "παραμυθάκι"......
ΘΑΡΘΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΟΜΩΣ,ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ,Η ΟΠΟΙΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.
_____________________________________________________________________
" Ο Δίων ο Προυσαεύς (ΠΕΡΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ Δ',159P),που διέσωσε την συνομιλίαν του Μ. Αλεξάνδρου και Διογένους,μας λέγει ότι,ο Διογένης ωμίλησε δια Ήπειρον μεγαλυτέραν της Ασίας,όπου πηγαίνει κανείς αφού διασχίσει τον ωκεανόν...
[Μείζω της Ασίας ήπειρον τον ωκεανόν διανυσάμενος...],αλλά και ο Πλούταρχος εις τα έργα του ΗΘΙΚΑ και ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΜΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ (ΣΕΛ.941),ΑΝΑΦΈΡΕΙ ΤΗΝ ΎΠΑΡΞΙΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΉΣ ΗΠΕΊΡΟΥ,καθώς και την Κρόνια-Ατλάντια (ελληνική) αποίκησίν της,την οποίαν ανεζωογόνησαν νέοι Έλληνες αφιχθέντες επί Ηρακλέους,ο οποίος δι' αυτόν ακριβώς τον λόγον ετιμάτο εκεί περισσότερον από τον Κρόνον.
Επί πλέον
[...Εν δε τη Ατλαντίδι νήσω ταύτη,μεγάλη συνέστη και θαυμαστή δύναμις βασιλέων κρατούσα μεν απάσης της νήσου,πολλών δε άλλων νήσων και μερών της Ηπείρου](=Αμερικής)...
[...Ούτοι δε πάντες,αυτοί τε και οι έκγονοι τούτων επί γενεάς πολλάς ώκουν,άρχοντες μεν πολλών άλλων κατά το πέλαγος νήσων,και μερών της Ηπείρου...](Πλάτων ΚΡΙΤΙΑΣ κεφ.VII,εδαφ.113,114 & ΤΙΜΑΙΟΣ κεφ.ΙΙΙ εδαφ.25)
[...Παρελθών Ταρτησίαν (ο Αιγαίων Βριάρεως Ηρακλής) έστησε σημεία της πορείας επί των ορίων Ευρώπης και Λιβύης αντιστοίχως δύο στήλας(=στήλαι του Ηρακλέους-Γιβραλτάρ) φερόμενος υπό του Ηλίου κατά πορείαν,ωκεανόν διεπέρασεν...]
[...δια της Λιβύης πορευθείς επί την έξω θάλασσαν και περατωθείς επί τη Ηπείρω αντικρύ...](Απολλόδωρος βιβλ.ΙΙ εδαφ.107,108,119).

"Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ",Βαρθολομαίου Λάζαρη,εκδόσεις "ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ",κεφ."ΑΜΕΡΙΚΗ",Γενικά,(σελ.141,142).."

"-Ο ποταμός που διαρρέει την πολιτεία Ουισκόνσιν,είναι ο ΠΟΤΟΜΑΚ,εμφανής παραφθορά της λέξεως ποταμός,πολλές δε φυλές Αμερινδών,φέρουν επωνυμίες που ομοιάζουν με παρηλλαγμένες ελληνικές.
ΠΟΝΤΙΑΚΣ (Ποντιακοί)ελθόντες από τον πόντο-θάλασσα.
ΝΑΒΑΧΟΣ (Ναυαγοί)
ΜΑΝΤΑΕΝΣ (Μαντινείς)
ΚΡΟΤΟΑΝΣ (Κροτωνιάται)
ΤΣΙΛΚΑΤΣ (Χαλκιδείς)
ΕΛΕΟΥΤΣ (Ελευσίνιοι)κ.λ.π. ονομασίες πανάρχαιες...
-Οι Ινδιάνοι της φυλής Ανα(σ)τάζι του Νέου Μεξικού ισχυρίζονται ότι είναι Ελληνικής καταγωγής."
(κεφ."ΑΜΕΡΙΚΗ",ΗΠΑ-ΚΑΝΑΔΑΣ,σελ.186.)"

"-Εις τον 11ον τόμον THE WORLD OF MAN υπάρχουν φωτογραφίες Ινδιάνων Πουέμπλος της περιοχής Colorado (39 μοίρες 00Β/105 μοίρες 30Δ) Rio Pecos,δια τους οποίους η εγκυκλοπαίδεια αναφέρει ότι έχουν εμφανώς Ευρωπαικά χαρακτηριστικά (αντιθέτως προς τους λοιπούς Αμερινδούς).Επίσης,ότι εις την περιοχήν έζησαν προ χιλιετιών (κατά τους προιστορικούς χρόνους)"Άνθρωποι της ελληνικής παιδείας μετέχοντες".(δηλαδή Έλληνες κατά Ισοκράτην)....."
"-Εις την κοιλάδα του Μισσισσιππή (Mississippi 33 μοίρες 26Β/088μοίρες 47Δ),ζουν φυλές που έχουν διαφορετικό πολιτισμό και φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά από τους υπολοίπους,και είναι καταχωρισμένες εις τα επίσημα αρχεία των ΗΠΑ ως "Greeks"."
"-Η διάσημη αρχαιολόγος-Ερευνήτρια Henriette Mertz,εις το βιβλίο της ΑΤΛΑΝΤΙΣ αναφέρει:
1..."Με τον χαλκό που έπαιρναν οι Έλληνες το 2000-1000 π.χ. από το Lake Superior της Αμερικής έκαναν το θησαυρό του Ατρέως,που βρήκε ο Σλήμαν εις τις Μυκήνες και τον Ορχομενό".
2..."Η επιστημονική αποστολή Thomas ανεκάλυψε εις την περιοχή Tennessee της Αμερικής,τους κύκλους,τις γέφυρες και τους τοίχους που περιγράφει ο Πλάτων εις τον διάλογό του ΚΡΙΤΙΑΣ".

"-Εις το Ντόβερ (Dover 39μοίρες 10Β/075μοίρες 32Δ,(οι συντεταγμένες με επιφύλαξιν),έχουν διασωθή οι "στύλοι του Ηρακλέους" (Pillars of Hercules),καθώς και το "ελληνικό αμφιθέατρο" (Greek Amphitheater).Φωτογραφίες των έχουν δημοσιευθή εις το Thomas Report (12η επετηρίς της Αμερικανικής Εθνολογικής Εταιρείας Smithsonian).
(κεφ."ΑΜΕΡΙΚΗ",ΗΠΑ-ΚΑΝΑΔΑΣ,σελ.187-188)."


Συμπληρώνω,ότι εκτός από την τεράστια βιβλιογραφία που χρησιμοποιεί,ο Βαρθ. Λάζαρης,σημειώνει στο τέλος του βιβλίου του,τα ονόματα πόλεων με τις συντεταγμένες τους,αλλά και σημειωμένες πάνω στον παγκόσμιο χάρτη στις ακριβείς τοποθεσίες τους.
Εκτός των άλλων έχει πολλές φωτογραφίες με ελληνικά ευρήματα από όλο τον κόσμο.
Προσωπικά θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω τον άνθρωπο,που με τόσο κόπο συνέγραψε το βιβλίο του,θέλοντας να συμβάλλει κατά το δυνατόν,στην αναμόχλευση του άπειρου παρελθόντος της παρουσίας των ΕΛΛΗΝΩΝ ανά τον κόσμον.-

Πλάτων Πισατίδης


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger