Φήμες πολλές, όπως και συζητήσεις. Προσδοκίες αρκετές αλλά το αποτέλεσμα δεν τις δικαίωσε. Ο λόγος για τους στρατιωτικούς απόστρατους και εν ενεργεία τα ονόματα των οποίων είχαν ακουστεί για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτα απ΄ όλα αυτό το πρώην Α/ΓΕΣ στρατηγού Κώστα Ζιαζιά . Παραμονές των ευρωεκλογών ο στρατηγός είχε δεχτεί πρόταση από τον ίδιος τον Αλέξη Τσίπρα. Προς τιμήν του ο κ.Ζιαζιάς αρνήθηκε, θεωρώντας ότι δεν θα είχε πολλά να προσφέρει από την θέση του ευρωβουλευτή. Αρνήθηκε την σίγουρη εκλογή που του προσφέρθηκε και μαζί κι ένα μηνιαίο εισόδημα περίπου 20.000 ευρώ! Όλα αυτά την ίδια ώρα που άλλοι δέχονταν χωρίς πολύ σκέψη την πρόταση της Χρυσής Αυγής.

Υπήρξε φλερτ μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ζιαζιά ,έγιναν κάποιες συζητήσεις αλλά δεν προεκυψε “έρωτας” και πολύ περισσότερο “γάμος”. Ο στρατηγός δεν “καιγόταν” για να εμπλακεί στην πολιτική τώρα , οι του ΣΥΡΙΖΑ δεν επέμειναν φορτικά. Ίσως και να τους διευκόλυνε ο σκεπτικισμός του πρώην Α/ΓΕΣ αφού για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας γίνεται…μάχη από πολλούς.


Υπάρχουν πληροφορίες ότι για μια θέση του Επικρατείας υπάρχουν σκέψεις για τοποθέτηση άλλου απόστρατου στρατηγού ,που έχει σχέσεις με τον Νίκο Κοτζιά. Δεν φαίνεται όμως ούτε αυτό το σενάριο να έχει πολλές πιθανότητες υλοποίησης.

Σε επίπεδο βολιδοσκόπησης έμειναν και οι επαφές με τον πρώην Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη.

Άποψή μας είναι ότι οι του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λάθος εκτίμηση και στις δύο περιπτώσεις των πρώην Αρχηγών.

Όμως και εκτός του ψηφοδελτίου Επικρατείας δεν “πέρασαν” προτάσεις και σκέψεις που υπήρχαν για κάποιους απόστρατους .

Δύο απόστρατοι του ΠΝ είχαν μέχρι τελευταία στιγμή σοβαρές πιθανότητες ένταξης στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ένας ήταν ο Νίκος Κωστάκης για τον οποίο έγραψε το Onalert και προοριζόταν για την Β΄ Αθηνών. Ο δεύτερος ο Γιώργος Ροίδης για τον οποίο υπήρξε η σκέψη τοποθέτησής του στην Α’ Πειραιώς.

Ο μοναδικός υποψήφιος που είχε φορέσει στολή είναι τελικά ο Τάσος Μαυρόπουλος απόστρατος του Λιμενικού Σώματος.Είναι υποψήφιος στην Β΄Αθηνών.

Ποιοι θα πρέπει να απογοητεύθηκαν οικτρά; Η μικρή ομάδα στρατιωτικών η οποία εδώ και εβδομάδες είχε στοχοποιήσει τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών , τον οποίο παρουσίαζε περίπου ως σίγουρο υποψήφιο . Ο Ανέστης Τσουκαράκης δεν είναι υποψήφιος και σε κάποιους …χάλασε πολύ άσχημα το σενάριο. Αναμένουμε τις αντιδράσεις τους για άλλα “λαμπερά ονόματα” των αποστράτων που υπήρξαν μπρστάρηδες χιλιάδων συναδέλφων τους και ξαφνικά βρεθηκαν υποψήφιοι. Όπως αναμένουμε τις απόψεις για την νέα περίπτωση ανωτερου στρατιωτικού που αποστρατευθηκε πρόσφατα και είναι υποψήφιος με την Χρυσή Αυγή! Το κακό τρίτωσε αλλά δεν ακούμε ούτε λέξη! Εκτός αν το πρόβλημα έχει να κάνει με όσους στρατιωτικούς επιλέγουν να πολιτευθούν σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους που δεν έχουν την …έγκρισή τους.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger