ΠΛΕΟΝ ΞΕΧΆΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΊΖΕΤΕ!

Πιστεύετε πως ότι ζείτε είναι πραγματικό;
Πλέον τα ολογραφήματα αποκτούν «ύλη» και «υπόσταση»
Και αυτά είναι μόνο που μας λένε! Φανταστείτε τι έχουν καταφέρει στα κρυφά!

Η τεχνολογία που ανέπτυξαν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο (διόλου περίεργο) μπορούμε να πούμε ότι είναι μια γεύση από το…μέλλον. Αυτό γιατί κατάφεραν να δώσουν ύλη και υπόσταση σε ολογραφήματα, με αποτέλεσμα ο χρήστης να μπορεί να τα νιώθει στο χέρι του σαν να είναι πραγματικά αντικείμενα.
Για όσους δεν ξέρουν τι εστί «ολογράφημα», με απλά λόγια είναι όταν βλέπουμε ένα αντικείμενο φτιαγμένο με γραφικά υπολογιστή να «προβάλλεται» μπροστά στα μάτια μας εκτός οθόνης, «αιωρούμενο» στον αέρα, σαν να βρίσκεται πραγματικά μπροστά μας, μόνο που δεν έχει μάζα – είναι μόνο «οπτική» η υπόστασή του, δηλαδή το χέρι μας περνά από «μέσα» του.

Η τεχνολογία που ανέπτυξαν οι ερευνητές, βασίζεται σε έναν δικής τους σχεδίασης ειδικό πομπό υπέρηχων, ο οποίος «πυροβολεί» υπέρηχους στο δέρμα του χρήστη «προσομοιώνοντας» την επαφή του με το εκάστοτε ολογραφικό αντικείμενο, ενώ παράλληλα και το ίδιο το αντικείμενο «αντιδρά» από την πρόσκρουση / επαφή με το χέρι.

Ένα μπαλάκι-ολογράφημα να αναπηδά στο χέρι του χρήστη, χωρίς καμία απώλεια στην ποιότητα εικόνας – πραγματικά μια τεχνολογία πολλά υποσχόμενη, ιδιαίτερα σε τομείς όπως η Ιατρική εξ αποστάσεως (πχ. ο χειρούργος θα μπορεί να κάνει μια επέμβαση στον ασθενή και να αισθάνεται αληθινές αντιστάσεις από τα όργανα του τελευταίου στους χειρισμούς με τα χειρουργικά εργαλεία).


Stella Karavasily

Δημοσίευση σχολίου

Blogger