MIT: Πως θα σας φαινόταν αν το μπουφάν σας κουμπωνόταν μόνο του καθώς φεύγετε από την πόρτα του σπιτιού σας; Υποδεχθείτε το Zipperbot.

Η τεχνολογία των φορετών εξαρτημάτων (wearable) αλλά και των robots αναπτύσεται αρκετά γρήγορα. Η wearable τεχνολογία συνήθως εστιάζει σε αυτοματισμούς με παράλληλη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αξιοποιώντας την κίνηση του σώματος ή με την ενσωμάτωση ηλιακών κυττάρων σε υφάσματα ή άλλων ευφάνταστων λύσεων.

Κατά καιρούς έχουμε δει μερικά πραγματικά ενδιαφέροντα gadgets που μπορούν να φορεθούν, όπως τα Smartwatches ή τα γυαλιά της Google, ή συσκευές εντοπισμού κλπ. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι ερευνητές στο MIT δεν αρκούνται σε «απλές» ιδέες και κινούνται στην σφαίρα του παράξενου. Έτσι μας παρουσιάζουν το Zipperbot.

Το zipperbot είναι το δημιουργικό αποτέλεσμα ενός προγράμματος με την ονομασία Sartorial Robotics (Ενδυματολογική Ρομποτική) που τρέχει μία Ερευνητική Ομάδα Ρομποτικής του MIT. Το ρομπότ Zipperbot πρόκειται για μια μικρή συσκευή με μοναδικό σκοπό να κλείνει και να ανοίγει το το φερμουάρ σας σε ένα σακάκι ή σε ένα μανίκι χωρίς της δική σας βοήθεια. Ενώ φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα στη χρήση του σε παντελόνι, αλλά μάλλον είναι θέμα χρόνου να λυθεί.

Αν και φαίνεται να είναι δύσκολη η χρησιμοποίηση του zipperbot σε μία κανονική ενδυμασία καθώς δέχεται ηλεκτρική ενέργεια μέσω καλωδίων ωστόσο με την ενσωμάτωση μίας μικρής μπαταρίας θα μπορούσε να γίνει ένα καλό και χρήσιμο add-on σε κοστούμια σας, στολές και για άλλα είδη ένδυσης. Αν και δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα είδη ρουχισμού, το Zipperbot θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για το χειμωνιάτικο παλτό ή μπουφάν σας, ειδικά για όσους φοράνε γάντια και δυσκολεύονται να κουμπώσουν το φερμουάρ. Δείτε το παρακάτω βίντεο με μια επίδειξη του Zipperbot:





ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger