Ο Goethe αναλύοντας τις σπειροειδείς τάσεις που απαντώνται στη φύση ανέφερε πως: ‘To σπειροειδές σύστημα εξελίσσεται βαθμιαία και φυσιολογικά (evolves), πολλαπλασιάζεται (propagates), συντηρεί τον εαυτό του (maintains itself) , κατά συνέπεια παρακάμπτει και ταυτόχρονα απομονώνει τον εαυτό του από το κάθετο (γραμμικό) σύστημα. 
Όταν απλωθεί υπερβολικά, πολύ σύντομα εξασθενίζει (becomes frail) με τάση αποσύνθεσης και θανάτου, όπως τα φύλλα του δένδρου. Εάν αυτό συνδυαστεί με το κάθετο σύστημα, και τα δύο αυξάνονται και σχηματίζουν μια διαρκή οντότητα όπως τον κορμό ενός δένδρου ή κάποιο άλλο στερεό ή το αρσενικό με το θηλυκό. Κανένα από τα δύο συστήματα δεν μπορούμε να φανταστούμε να υπάρχει από μόνο του. Είναι πάντοτε και αιώνια μαζί (ζεύγη δυνάμεων), παραμένοντας σε πλήρη ισορροπία. Ο βαθμός ισορροπίας τους ευθύνεται για φαινόμενα τελειότητας (πχ τέλεια βλάστηση, τέλειος σε σχήμα ή γεύση καρπός φρούτων χωρίς αρρώστιες κτλ)’. 

Η χρονική εξέλιξη των σειρών εξισώσεων που περιγράφουν σπειροειδή συστήματα δημιουργεί ημιαυτόνομα συστήματα, που δεν υπακούν αντανακλαστικά στον γεννήτορα τους, ούτε και μπορούν να ελεγχθούν από την πηγή τους (αρχικές συνθήκες).
 H απόπειρα του Θεού να διαχωρίσει τα πράγματα λοιπόν είναι μαθηματικό παιχνίδι. Αυτό έχει ως συνέπεια κάποια συναρτησιακά ακρότατα σπειροειδών φαινομένων, να δημιουργούν αυτόνομους γεννήτορες θορύβου, οι οποίοι επαυξάνουν την ανισορροπία του ζεύγους δυνάμεων μεταξύ κλειστών σπειροειδών και γραμμικών συστημάτων. 
Η φυσική χρονική εξέλιξη λοιπόν αυτών των αυτόνομων ακρότατων μη γραμμικών σπειροειδών συναρτήσεων είναι υπεύθυνη για την αύξηση της αταξίας (εντροπίας), και θα είναι υπεύθυνη για την δημιουργία φαινομένων απίστευτων για τον σκεπτόμενο με βάση την κοινή λογική. Τα γραμμικά μοντέλα υπακούν πάντα στις αρχικές συνθήκες αντανακλαστικά. Οι σπειροειδείς μορφές μπορούν να είναι μονο-επίπεδες, όπως σε πολλά σύνθετα λουλούδια. 

Η δομή αυτών των σπειρών υπακούει την πυθαγόρεια αριθμολογία και τον νόμο των σειρών Fibonacci (Fibonacci Series), και οφείλεται σε φαινόμενα ανάδρασης ζεύγους (feedback coupling).



Paschalis Rakitzis

Δημοσίευση σχολίου

Blogger