Τις τελευταίες ημέρες τα εγκωμιαστικά σχόλια του διεθνούς τύπου για τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη έδωσαν τη θέση τους σε σφοδρές επικρίσεις.

Μέχρι την περασμένη εβδομάδα ο έλληνας υπουργός οικονομικών αποτελούσε ένα από τα αγαπημένα πρόσωπα των διεθνών και εγχώριων ΜΜΕ. Η βαθειά γνώση της αγγλικής, το αντισυμβατικό ντύσιμο, η αγάπη για τα social media και τα blogs, το επικοινωνιακό ταλέντο αλλά και η ικανότητα διασάφησης πολύπλοκων οικονομικών προβλημάτων με απλά και κατανοητά λόγια συνέβαλαν δίχως αμφιβολία σε αυτό.

Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, τα εγκωμιαστικά σχόλια έδωσαν τη θέση τους σε σφοδρές επικρίσεις.


Slate: «Απατεώνας» ο Βαρουφάκης

Σε μια πρωτοφανή επίθεση προχώρησε ο δημοσιογράφος της ιστοσελίδας Slate, Eric Le Boucher, χαρακτηρίζοντας τον έλληνα υπουργό οικονομικών ούτε λίγο ούτε πολύ .... «απατεώνα».

Όπως αναφέρει το άρθρο, η Ελλάδα πληρώνει σήμερα πολύ σκληρά τα πολλά λόγια και την «πλήρη ανικανότητά της», καθώς οι λαϊκιστές καταφεύγουν σε περιθωριακούς οικονομολόγους που αποκαλούνται εναλλακτικοί. «Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ένας από αυτούς», αναφέρει ο Le Bouchier, «ένας από αυτούς τους γκουρού απατεώνες που πάνε από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο, που διαθέτουν επιτυχημένα μπλογκ για εναλλακτικούς, αφού δεν διαθέτουν άλλη πολιτική πρόταση. Από τέτοιους είναι γεμάτο το ίντερνετ, έχουν γεμίσει τα λαϊκιστικά κόμματα, εκεί που υπήρχαν άδειες θέσεις από ρεαλιστές οικονομολόγους. Είναι αυτά τα κόμματα που περίμεναν ότι όλοι θα ενθουσιαστούν από την μαγική τους σκέψη», σημειώνει ο δημοσιογράφος.

Σχολιάζοντας μάλιστα τη στάση του υπουργού οικονομικών κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε με τους ευρωπαίους ομολόγους του, ο Le Boucher σημειώνει πως «πέρασε το χρόνο του κάνοντας τον πονηρό στις συνεδριάσεις, στις τηλεοράσεις και στα social media... Περνούσε από ένα αόριστο σχέδιο σε ένα απίθανο σχέδιο, ώστε όλα κατέρρεαν».


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger