Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ΜΜΕ της Ρωσίας βρίσκεται το τελευταίο διάστημα το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, με το θέμα της ουκρανικής κρίσης να έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Η ισχυρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με την εκ διαμέτρου αντίθετη πολιτική που ασκεί σε σχέση με αυτή της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γερμανία, έχει στρέψει και πάλι το ρωσικό ενδιαφέρον στη χώρα μας.

Στην πλειονότητα των πολιτικών τοκ-σόου, των τοποθετήσεων αναλυτών, η Ελλάδα φέρεται ως η χώρα που τόλμησε να ορθώσει ανάστημα και να διεκδικήσει φωνή. Χαρακτηριστική είναι η άποψη ενός αναλυτή, ο οποίος παίρνει ανοικτά το μέρος της χώρας μας και εκθειάζει τον νέο Πρωθυπουργό.

Ο λόγος για τον Σεργκέι Στανκέβιτς, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά πως «αν η Αθήνα καταφέρει και σπάσει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, τότε θα προτείνω να κάνουμε άγαλμα του Τσίπρα στη Μόσχα». Θα έχει ενδιαφέρον πάντως να δούμε κατά πόσο θα γίνει μια τέτοια κίνηση και αν την εγκρίνει ο Πούτιν, στην περίπτωση που τελικά η Ελλάδα «νικήσει» την Ε.Ε.

hellasforce.com

Δημοσίευση σχολίου

Blogger