Ενέκρινε και μάλιστα σε πολύ μικρή χρονική διάρκεια το Eurogroup την αποκαλούμενη λίστα Βαρουφάκη τις διευκρινίσεις δηλαδή που ζητήθηκαν μετά την συμφωνία της Παρασκευής από την Ελλάδα για την έναρξη της τετράμηνης παράτασης της δανειακής σύμβασης.

Η τηλεδιάσκεψη η οποία ξεκίνησε λίγα λεπτά με τις 15:00 με τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης έδωσε τελικά το «πράσινο» φώς στις μεταρρυθμίσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γ.΄Βαρουφάκη ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο επιτυχώς τις έντονες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με το Eurogroup.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι τελείωσε τίποτα.. Τώρα ξεκινά το κρίσιμο το τετράμηνο στο οποίο η κυβέρνηση θα κριθεί εν τοις πράγμασι. Στο τετράμηνο αυτό θα κριθεί εάν σημειωθούν ουσιαστικά βήματα προς τα εμπρός ή προς τα πίσω. Η συμφωνία σε κάθε περίπτωση ήταν αναγκαία για να πάρει η χώρα «ανάσα» και να διαπραγματευτεί τη νέα συμφωνία η οποία ξεκινά τον Ιούνιο για την ουσιαστική έξοδο στις αγορές.

Η συμφωνία για την παράταση αναμένεται στη συνέχεια να εγκριθεί από τα κοινοβούλια των κρατών μελών της ευρωζώνης, με τελευταίο το γερμανικό. Στη συνέχςεια θα ακολουθήσουν δύο αξιολογήσεις από τους θεσμούς μια τον Απρίλιο και μια η τελευταία πριν την εκπνοή της δανειακής σύμβασης τον Ιούνιο.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger