Ενα καλά κρυμμένο μυστικό αποφάσισε να αποκαλύψει από τηλεοράσεως ο Γερούν Ντάισελμπλουμ: Τι είχε ψιθυρίσει στο αυτί του Γιάνη Βαρουφάκη σ' εκείνη την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, στις 30 Ιανουαρίου, προκαλώντας την χαρακτηριστική αντίδραση του υπουργού Οικονομικών με ένα «ουάου».

Ο επικεφαλής του Eurogroup μιλώντας την Πέμπτη το βράδυ στην εκπομπή De Wereld Draait Door του τηλεοπτικού σταθμού VARA και ρωτήθηκε τι του είπε στο αυτί αποχωρώντας εξοργισμένος από την συνέντευξη Τύπου, μόλις ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν θα συνεργαστεί ξανά με την Τρόικα.

«Του είπα ότι αυτό δεν ήταν συνετό. Ο Βαρουφάκης επιτέθηκε σημαντικά στους θεσμούς, το οποίο θεωρώ ανοησία, επειδή οι θεσμοί δουλεύουν για τους πολιτικούς» υποστήριξε ο Ντάισελμπλουμ.

Υπενθυμίζεται ότι κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα, είχαν υποστηρίξει ότι ο επικεφαλής του Eurogroup είχε πει στο αυτί του Βαρουφάκη: «Μόλις σκότωσες την Τρόικα».

Πάντως, ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ έκανε και άλλα σχόλια για την νέα ελληνική κυβέρνηση.

Υποστήριξε πως τις τελευταίες εβδομάδες η Ελλάδα και οι άλλες δεκαοκτώ χώρες του ευρώ «έπαιζαν ένα παιχνίδι πόκερ» κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό χρέος και πως οι Έλληνες δεν ήξεραν ακριβώς πόσο άσχημα ήταν τα οικονομικά της χώρας.

«Δεν υπήρχαν χρήματα στο ταμείο και άρα χρειάζονταν βοήθεια. Δεν ήθελαν πλέον δάνεια, επειδή είχαν πάρει ήδη πάρα πολλά, αλλά είχαν κατά μέσο όρο 32 χρόνια για την αποπληρωμή των δανείων. Νομίζω ότι δεν ήξεραν ακριβώς πόσο άσχημα τα πήγαινε το ελληνικό δημόσιο κράτος και πόσο το... βουνό του χρέους είχε "εξομαλυνθεί"» είπε μεταξύ άλλων ο Ντάισελμπλουμ.







ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger