"Δεν υπογράφουμε το πρόγραμμα" λένε κύκλοι του υπ. Οικονομικών - Κρίσιμο το αυριανό κυβερνητικό συμβούλιο 

Αύριο, η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου θεωρείται ως 
πολύ κρίσιμη για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν πως πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, την ίδια ώρα που κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν πως δεν πρόκειται να υπογράψουν κανένα πρόγραμμα, ακόμα και να πέσει η κυβέρνηση! 

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν πως στο Euroworkin group ακόμη και χώρες φιλικά προσκείμενες στην Ελλάδα ήταν διστακτικές και φοβήθηκαν. Άμεσα δεν είχαμε καμία στήριξη από κυβερνήσεις. Τονίζουν πως ο Γιάνης Βαρουφάκης θα επιμένει μέχρι τέλους και προσθέτουν τα εξής: "Δεν υπογράφουμε το πρόγραμμα, δεν γίνεται να υπογράψουμε, θα πέσει η Κυβέρνηση. Θα υποστούμε όποιες συνέπειες και εκείνοι αντιστοίχως. Το πρόγραμμα είναι πράξη υποταγής. Ακόμη και η προηγούμενη κυβέρνηση αντιστάθηκε επί 8 μήνες σε μεταρρυθμίσεις που θα είχαν διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση παρά τα τρωτά της σημεία". 

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ακόμα πως θα υπάρξει νέα πρόταση στην αυριανή συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, πως θα είναι έτοιμος ο σχετικός φάκελος στο Eurogroup και πως ο στόχος της κυβέρνησης είναι η "λεγόμενη" ως γέφυρα "...αλλά βάσει προγράμματος που θα συμφωνήσουμε εμείς και η ορολογία δεν έχει σημασία. Όχι νέο δάνειο". 

Επισημαίνουν τέλος πως στόχος της χώρα μας είναι να παραμείνει στην ευρωζώνη!


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger