Μια ανάσα από τον Νο1 Έλληνα καταζητούμενο ήταν οι αστυνομικοί που επί 38 ημέρες έψαχναν... στα Ιωάννινα και συγκεκριμένα στο προάστιο Κάτσικας τον άτυχο φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Όπως αποκαλύπτεται, ο Έλληνας "φαντομάς" Βασίλης Παλαιοκώστας πριν από περίπου δύο εβδομάδες κρύβονταν σε σπίτι στην Κοινότητα Κάτσικας, εκεί δηλαδή όπου βρέθηκε νεκρός ο άτυχος φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμάκης 800 μέτρα από την Γαλακτοκομική σχολή Ιωαννίνων.

Μάλιστα κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής είχε ταξιδέψει μέχρι τα Ιωάννινα, καθώς είχαν την πληροφορία για την ύπαρξη του Β. Παλαιοκώστα στην περιοχή και μάλιστα σε συγκεκριμένο σπίτι στο κέντρο της Κοινότητας Κάτσικα, πλην όμως ήδη το "πουλί" για άλλη μια φορά είχε πετάξει, αυτή τη φορά με κατεύθυνση τα ορεινά της Θεσπρωτίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και όπως είχε γίνει γνωστό για τις έρευνες, αυτές ξεκίνησαν όταν από ιδιαιτέρως αξιόπιστη πηγή, ίσως και από την ΕΥΠ, έφθασε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ασφαλής πληροφορία για το Βασίλη Παλαιοκώστα.

Μάλιστα ήταν από τις λίγες φορές που αστυνομική Υπηρεσία δέχονταν μια άριστα διασταυρωμένη πληροφορία για το "βασιλέα τον βουνών, εν προκειμένω τον No1 Έλληνα καταζητούμενο.

Η πληροφορία ήταν σαφής: "...ο Παλαιοκώστας φιλοξενείται σε σπίτι στην Κοινότητα Κάτσικα στο κέντρο του χωριού και μάλιστα σε σπίτι πίσω από .....".

Αμέσως κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής έφθασε στην περιοχή και άρχισε να παρακολουθεί διακριτικά συγκεκριμένο σπίτι, στο κέντρο του χωριού, όπου η πληροφορία ανεφερε πως εκεί φιλοξενούνταν ο Βασίλης Παλαιοκώστας, ενώ παράλληλα στην ίδια περιοχή είχαν ήδη κορυφωθεί οι έρευνες για την ανεύρεση του χαμένου τότε φοιτητή, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Έλληνας "Φαντομάς" Βασίλης Παλαιοκώστας είχε βρει καταφύγιο εδώ και αρκετό καιρό στην περιοχή Κάτσικας των Ιωαννίνων, και μάλιστα κυκλοφορούσε στο χωριό και την γύρω περιοχή, με συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Όπως έμαθε στην συνέχεια το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής που έφθασε στα Ιωάννινα, ο Παλαιοκώστας κυκλοφορούσε ακόμα και μέρα στο χωριό αλλά και στις γύρω περιοχές, καθώς φαίνεται πως ο χρόνος έχει αρχίσει να κάνει εμφανή τα σημάδια του στον Έλληνα "Φαντομά", και έτσι είχε το πλεονέκτημα της μη αναγνωρίσης.

Ωστόσο τις ημέρες που βρίσκονταν στο Κάτσικα ο Παλαιοκώστας άρχισε να εκδηλώνεται η υπόθεση εξαφανίσης του άτυχου φοιτητή, με αποτέλεσμα η περιοχή να γεμίσει με αστυνομικούς. Το γεγονός αυτό φαίνεται πως θορύβησε το "φαντομά" οποίος νύχτα εγκατέλειψε το χωριό και έφυγε με κατεύθυνση τη Θεσπρωτία.

Όταν πια η υπόθεση είχε χαθεί, μόνο τότε οι αστυνομικοί κατάλαβαν πως στην κυριολεξία είχαν κάτω από την μύτη τους το νούμερο ένα Έλληνα καταζητούμενο, οποίος για άλλη μια φορά πέταξε προς την ελευθερία των ορεινών όγκων της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, που άλλωστε γνωρίζει σαν την παλάμη του.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger