Και ενώ ο Σκλαβενίτης προχωρά σε μπαράζ εξαγορών, άλλοι μεγάλοι παίκτες του λιανεμπορίου, όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος επιλέγει προς το παρόν το ρόλο του παρατηρητή περιοριζόμενη σε περιφερειακές εξαγορές , κυρίως σε τουριστικούς προορισμούς.

Όπως αυτή της τοπικής αλυσίδας Key Food, η οποία διαθέτει στη Χίο 4 καταστήματα. Η ΑΒ Βασιλόπουλος προχώρησε στην υπογραφή προσυμφώνου, στο οποίο δεσμεύεται και για την διατήρηση όλων των υφιστάμενων θέσεων εργασίας (120 εργαζόμενοι).

Τα τέσσερα καταστήματα, σύμφωνα με το fpress.gr, μετά την ολοκλήρωση των συμβολαίων θα μετονομαστούν σε ΑΒ Βασιλόπουλος. Να σημειωθεί ότι τα Key Food ήλεγχαν το 30% περίπου της καταναλωτικής αγοράς του νησιού.

Η αλυσίδα, μέλος του ΕΛΟΜΑΣ, το 2013 είχε τζίρο 14 εκατ ευρώ ενώ οι καθαρές ζημιές της ανήλθαν στις 200.000 ευρώ.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος από το 2013 έχει προχωρήσει σε εξαγορές περί των 16 καταστημάτων από τις αλυσίδες Μπαλάσκας, Βασιλειάδης, Ποδαράκης, Καραγεώργος, Αρβανιτίδης, Welcome και Εxtra Πρώτα, συνολικού εκτιμώμενου τζίρου περί τα 50 εκατ. ευρώ.

Κατά την περσινή χρονιά η αλυσίδα ενίσχυσε κατά 27 καταστήματα το δίκτυό της, αριθμώντας στο τέλος του 2014 συνολικά 308 σημεία στην Ελλάδα, έναντι 281 στο τέλος του 2013.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger