Το εξεζητημένο μοντέλο του φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή αγοράστηκε με χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων

Τελικά, το περίφημο laptop που δεσπόζει στις φωτογραφίες του Γιάνη Βαρουφάκη στο «Paris Match» έχει αγοραστεί με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων! Μάλιστα, παρά τις διακηρύξεις του κ. Βαρουφάκη από την πρώτη στιγμή περί λιτού βίου, αλλά και τις δεσμεύσεις του για γενναία εξοικονόμηση δαπανών σε όλα τα υπουργεία, ο φορητός υπολογιστής που αγόρασε κόστισε περισσότερο από 2.000 ευρώ!
Οπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια στις 26 Φεβρουαρίου (με τίτλο «Προμήθεια laptop για τις ανάγκες του υπουργού Οικονομικών»), το εκλεπτυσμένο γούστο του νέου υπουργού Οικονομικών οδήγησε το Ελληνικό Δημόσιο να δαπανήσει συνολικά 2.025 ευρώ για να προμηθευτεί ένα laptop υψηλής αισθητικής και τελευταίας τεχνολογίας. Πρόκειται, όπως γράφει η απόφαση, για το Mac Book Pro, ένα από τα πρόσφατα δημιουργήματα της διάσημης αμερικανικής εταιρίας Apple.

Για τους γνώστες των ηλεκτρονικών υπολογιστών, το ανανεωμένο αυτό μοντέλο έρχεται με την προηγμένη οθόνη Retina, περιλαμβάνει νέο λειτουργικό σύστημα (Mavericks X), ενσωματώνει έναν γρήγορο τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i7, ενώ διαθέτει μνήμη RAM 16GB και ταχύτατο αποθηκευτικό χώρο. «Το συνολικό κόστος, που ανέρχεται στο ποσό των 2.025 € (1.646,34 € + 378,66 € Υ.Π.Α. = 2.025 €), θα βαρύνει τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του υπουργείου Οικονομικών, οικονομικού έτους 2015» σημειώνεται στην απόφαση.

Τι κι αν στην ελληνική αγορά κυκλοφορεί πλήθος φορητών υπολογιστών, με ικανοποιητικές επιδόσεις, σε πολύ χαμηλότερες τιμές από εκείνη που επέλεξε το υπουργείο Οικονομικών; Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η παράδοση θέλει τους υπουργούς αλλά και τα στελέχη των υπουργείων να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές των γραφείων τους για να εργαστούν, και να προμηθεύονται laptop με δικά τους έξοδα, εφόσον κρίνουν ότι αυτό τους βοηθά στη δουλειά τους. Σε μια περίοδο έντονης κρίσης και σφιχτών δημοσιονομικών, είναι μάλλον προκλητικό για ένα υπουργείο να δαπανά τόσο χρήματα για έναν υπολογιστή.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger