Στην επιφάνεια έρχεται μια νέα σκληρή… κόντρα για την Αμφίπολη ανάμεσα στην Κατερίνα Περιστέρη και τον μέχρι πρότινος συνεργάτη της Ευάγγελο Μ. Καμπούρογλου.

Η υπεύθυνη της ανασκαφής κ. Κατερίνα Περιστέρη δεν θα συμμετάσχει στο κορυφαίο επιστημονικό βήμα της αρχαιολογικής κοινότητας που συσσωρεύει εδώ και 27 χρόνια τεκμηριωμένα τα νέα αρχαιολογικά στοιχεία από τις ανασκαφές της χρονιάς στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Εκεί θα ανακοινώσει ο δρ γεωλόγος-αρχαιογεωμορφολόγος, προϊστάμενος του Τμήματος Αρχαιολογικών Εργων-Μελετών Γεωλογίας και Παλαιολογίας της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας, Ευάγγελος Μ. Καμπούρογλου, συνταρακτικά ευρήματα.

Ο κ. Καμπούρογλου που ήταν συνεργάτης της κ. Περιστέρη τονίζει ότι δεν πρόκειται να ξανασυνεργαστεί μαζί της! «Με πίεσε να μη μιλήσω» τονίζει σε απογευματινη εφημερίδα!

Ο ίδιος αρνείται να τα αποκαλύψει πριν από την ανακοίνωσή του το ερχόμενο Σάββατο. Υποστηρίζει ωστόσο ότι αποσαφηνίζουν πολλά από τα βασικά ερωτήματα της πολυσυζητημένης ανασκαφής.

Θα αποκαλύψει όμως ότι ο Λέοντας δεν ήταν ποτέ στην κορυφή του λόφου και δεν ευσταθεί η αναπαράσταση που έκανε η Κ. Περιστέρη…


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger