Χρειάστηκαν 500 χρόνια ερευνών για να φτάσουν οι αρχαιολόγοι στην εκπληκτική ανακάλυψη στο τροπικό δάσος της Ονδούρας.
Οι ερευνητές θεωρούν ότι ανακάλυψαν τη θρυλική "Λευκή Πόλη" μετά από "κηνύγι θησαυρού" για τον χαμένο πολιτισμό που διήρκησε για περισσότερους από 5 αιώνες.

Το "σπίτι" του χαμένου πολιτισμού της Κεντρικής Αμερικής βρέθηκε από μια ονδουρική-αμερικανική ομάδα με τη βοήθεια πρώην μελών της SAS στην Ονδούρα.

Στη Λευκή Πόλη, όπου σύμφωνα με τον μύθο είχε για άρχονται έναν Θεό με τη μορφή πιθήκου, βρέθηκαν, σύμφωνα με τους ερευνητές, απίστευτα σπάνια ευρήματα.




Εκτιμούν, όπως αναφέρει το National Geographic, ότι τα διάφορα αντικείμενα που βρέθηκαν στο δάσος της Ονδούρας ανήκουν σε πολιτισμό χιλιάδων ετών.

Στον πολιτισμό που κατοικούσε στην τοποθεσία δεν έχει δοθεί ακόμα όνομα, ωστόσο συνδέεται συχνά με τον μύθο του El Dorado.

Εξερευνητές πίσω στη δεκαετία του 1940 ισχυρίστηκαν πως μίλησαν με γηγενείς που τους είπαν ότι εκεί ζούσε ο Θεός Πίθηκος.

Ο Θεός, σύμφωνα με τον θρύλο, βίασε γυναίκες που γέννησαν απογόνους ανθρωπόμορφων πιθήκων.




"Το αδιατάραχτο περιεχόμενο είναι μοναδικό", σημείωσε ο αρχαιολόγος Christopher Fisher που συμμετείχε στην αποστολή. 

Η μυθική "Λευκή Πόλη" αναφέρεται για πρώτη φορά σε επιστολή του 1526 προς τον βασιλιά Κάρολο V της Ισπανίας. 

Οι απίστευτη ανακάλυψη μελετήθηκε από την αποστολή αλλά δεν έχει ανασκαφεί και θα κρατήσουν κρυφή την τοποθεσία ώστε να την προστατεύσουν από τους αρχαιοκάπηλους.




ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger