Το τελευταίο διάστημα έχει και πάλι φουντώσει η συζήτηση αναφορικά με την επιστροφή της χώρας στη δραχμή. Εκμεταλλευόμενος την… ευκαιρία ένας μικροπωλητής στην Αριστοτέλους σκέφτηκε να βγάλει τα προς το ζην πουλώντας... δραχμές.

Σύμφωνα με το seleo, o κύριος Ιορδάνης, είναι 35 χρόνια συλλέκτης και μικροπωλητής. Ωστόσο πριν από μερικούς μόλις μήνες σκέφτηκε να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη του συλλογή από κέρματα και χαρτονομίσματα δραχμών. Έστησε λοιπόν το μικρό του πάγκο στην Αριστοτέλους και άρχισε να πουλά δραχμές προς 2 ευρώ το χαρτονόμισμα.



Πεντοχίλιαρα, χιλιάρικα, πεντακοσάρικα, κατοστάρικα, πενηντάρικα, χάρτινα αλλά και κάποια μεταλλικά, είναι ένα μόνο μέρος της πραμάτειας του μαζί με τα ρολόγια, τους σουγιάδες και τα ξένα κέρματα και χαρτονομίσματα που διαθέτει.



Αν και η δουλειά, όπως λέει, δεν είναι και πολύ ανεβασμένη λόγω της οικονομικής κατάστασης, δεν είναι λίγοι αυτοί που αγοράζουν πεντοχίλιαρα ή άλλα χαρτονομίσματα για σουβενίρ ή ακόμη και για να συμπληρώσουν τη δική τους συλλογή δραχμών.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger