- Ζητά λεφτά από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Δημόσιας Τάξης 
- Πρόκειται για επιχειρηματία από την Πελοπόννησο 
- Στρατολογήθηκε από την ΕΥΠ στα τέλη της δεκαετίας του 2000 
- Το "βαθύ λαρύγγι" της Υπηρεσίας έχει δώσει στο... πιάτο δεκάδες υποθέσεις
- Είχε διεισδύσει σε διεθνή κυκλώματα εμπορίας λαθραίων τσιγάρων, όπλων, ακόμα και λαθρομεταναστών
Στη χώρα της "φαιδράς πορτοκαλέας" όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμα και αγωγή στην ΕΥΠ μπορεί να καταθέσει "βαθύ λαρύγγι" της Υπηρεσίας και να ζητά 4,3 εκατομμύρια ευρώ για... αποζημιώσεις που δεν έλαβε από τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, για "δουλειές" που έδωσε στην Μυστική Υπηρεσία και δεν έλαβε το... αντίτιμο που είχε συμφωνηθεί.

Απίστευτο κι όμως αληθινά Ελληνικό. Ένας επιχειρηματίας λοιπόν από νομό της Πελοποννήσου, οποίος εδώ και χρόνια είχε στρατολογηθεί από την ΕΥΠ ως υψηλού ρίσκου πληροφοριοδότης, έκανε αγωγή στην Υπηρεσία ζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ το ποσό των 4,3 εκατομμυρίων ευρώ, γιατί δεν έλαβε το πλήρες ποσό που είχε συμφωνηθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο συγκεκριμένος άνθρωπος εδώ και χρόνια έχει "δώσει" πολλές δουλειές στην ΕΥΠ και κατ' επέκτασιν στις Αστυνομικές Αρχές, καθώς είχε καταφέρει να διεισδύσει σε διεθνή κυκλώματα εμπορίας λαθραίων τσιγάρων, όπλων, ακόμα και λαθρομεταναστών.

Και όχι μόνο αυτό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το "βαθύ λαρύγγι" είναι ο άνθρωπος που "έστησε" την ελεγχόμενη παράδοση όπλων, εκρηκτικών και ενός ρουκετοβόλου RPG, στο Π. Φάληρο, μέσα σε παγιδευμένο με δορυφορικούς "κοριούς" αυτοκίνητο το 2014.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί την 1η Φεβρουαρίου του 2014 σε ένα μικρο δρόμο στο Π. Φάληρο. Τότε η ΕΛ.ΑΣ είχε αναγκαστεί ουσιαστικά να δώσει στην δημοσιότητα την ύπαρξη του οχήματος, καθώς ο παραλήπτης των όπλων, καταζητούμενος τότε, γνωστός "αντάρτης πόλης", είχε αντιληφθεί την παγίδα και δεν εμφανίστηκε ποτέ στην περιοχή.

Μάλιστα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το "βαθύ λαρύγγι" της ΕΥΠ είναι ο ίδιος άνθρωπος που ουσιαστικά είχε δώσει στο "πιάτο" το κύκλωμα των Αλβανών εμπόρων όπλων, που προμήθευε με Καλάσνικοφ, εκρηκτικά αλλά και ρουκετοβόλα RPG, τις εγχώριες ένοπλες οργανώσεις με αποτέλεσμα οι πράκτορες της ΕΥΠ να στήσουν την παράδοση των όπλων σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική.

Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο οποίος είχε αποκαλύψει στην ΕΥΠ το κύκλωμα των Αλβανών που είχαν προμηθεύσει το ρουκετοβόλο και την ρουκέτα με την οποία η οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας" χτύπησε την Αμερικάνικη Πρεσβεία τον Ιανουάριο του 2007.

Επίσης και όπως αναφέρεται στην αγωγή που έχει καταθέσει εναντίον της ΕΥΠ το "βαθύ λαρύγγι", που είχε στρατολογηθεί στην Μυστική Υπηρεσία στις αρχές του 2000, φέρεται να είχε "δώσει" στην Υπηρεσία την μεγάλη δουλειά με τα λαθραία τσιγάρα στο Γύθειο, στην οποία είχε εμπλακεί και το όνομα πρώην ΕΚΑΜιτη οποίος συνελήφθη πρόσφατα ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος στην αγωγή που έχει υποβάλει, υποστηρίζει ότι ενώ είχε συμφωνήσει με τον "χειριστή" του την καταβολή συγκεκριμένων χρηματικών ποσών για τις δουλειές που έδινε, τα χρήματα αυτά ποτέ δεν έφθασαν στα χέρια του στο σύνολο τους, ενώ παράλληλα ο ίδιος διακινδύνευε την ζωή του εισερχόμενος σε οργανωμένα κυκλώματα μαφιόζων προκειμένου να έχει πρόσβαση σε ασφαλείς πληροφορίες με αποτέλεσμα, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, το κεφάλι του να "κρέμεται από μια κλωστή".


Η καριέρα του

Στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 ξεκίνησε σταδιακά την "καριέρα" του το μετέπειτα "βαθύ λαρύγγι" της ΕΥΠ, εν προκειμένω ο επιχειρηματίας από την Πελοπόννησο, οποίος πια έχει κάνει αγωγή στην Μυστική Υπηρεσία ζητώντας αποζημίωση και "δεδουλευμένα" τις τάξεως των 4,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε αρχικά ξεκινήσει να δίνει σαφείς πληροφορίες για λαθρεμπόριο τσιγάρων σε υψηλόβαθμο αστυνομικό που υπηρετούσε στην Διεύθυνση Ασφάλειας συγκεκριμένου νομού της Πελοποννήσου.

Πολύ γρήγορα ο έμπειρος αστυνομικός κατάλαβε πως είχε να κάνει με έναν άνθρωπο οποίος γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις στο σκοτεινό κόσμο του υποκόσμου.

Το αποκορύφωμα ήταν μια μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων με πλοίο φορτηγό ανοιχτά της Πύλου, όπου το "βαθύ λαρύγγι" είχε δώσει την υπόθεση στους Αστυνομικούς στην κυριολεξία στο πιάτο, με αποτέλεσμα τότε η ΕΛ.ΑΣ να εξαρθρώσει ένα πολυδαίδαλο κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν ακόμα και επιχειρηματίες.

Μετά από αυτή την υπόθεση και μέσω του αστυνομικού που έδινε τις πληροφορίες το "βαθύ λαρύγγι", έγινε η πρώτη επαφή με την ΕΥΠ και τα...μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης.

Ο επιχειρηματίας από την Πελοπόννησο στρατολογήθηκε άμεσα από την ΕΥΠ και άρχισε τα ταξίδια στα Βαλκάνια, όπου πια δημιουργούσε το δικό του δίκτυο συλλογής πληροφοριών, με αποτέλεσμα να έχει γνώση των παράνομων όπλων που διακινούνταν στην Ελλάδα, από χώρες των Βαλκανίων, ακόμα και τα ποσά που ξέπλεναν στη "γειτονιά" Έλληνες κακοποιοί.

Οι διασυνδέσεις του συγκεκριμένου ανθρώπου έφθασαν στο αποκορύφωμα με την απαγωγή του γνωστού εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου όπου είχε καταφέρει να δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με έναν από τους εμπλεκόμενους στην συμμορία που πραγματοποίησε την απαγωγή και να του πρότεινε να ξεπλύνουν τα χρήματα σε Τράπεζα τις Ελβετίας!

Θεοδόσης Πάνου

Δημοσίευση σχολίου

Blogger