Σε συμφωνία Ελλάδας και δανειστών βλέπει να καταλήγει η διαπραγμάτευση για το χρέος ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης  Blackrock.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι… τους αρέσει κιόλας! Και αυτό το αιτιολογούν  λέγοντας ότι έτσι θα καταρρεύσει η χρηματοοικονομική δομή πάνω στην οποία δημιουργήθηκε η  Ευρώπη η δομή με άλλα λόγια που δημιουργεί περισσότερα χρέη για τις καταχρεωμένες χώρες επιβάλλοντας παράλληλα θανάσιμες δόσεις λιτότητας και υπανάπτυξης.

Παράλληλα και σε μια κυνική δήλωση ο CEO του Οίκου αναφέρει ότι καιροφυλαχτεί ο κίνδυνος η Ελλάδα να πετύχει καλύτερους όρους, από αυτούς που έχουν επιβάλει οι δανειστές σήμερα κάτι φυσικά που εγκυμονεί κινδύνους, για… αυτούς.

Το χειρότερο σενάριο – σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας – είναι να καταφέρει η Ελλάδα να κερδίσει στο μπρα-ντε-φερ με τους εταίρους της, ένα πιο ευνοϊκό πρόγραμμα.

«Πιστεύω ότι θα είναι κάτι καλό για την ευρωζώνη αν φύγει η Ελλάδα, δεν αποτελεί ένα συστημικό πρόβλημα» δήλωσε σε συνέντευξη του στο Forbusiness, o CEO της BlackRock, Larry Fink.

Όπως υποστήριξε με έμφαση «αντί για ένα Grexit, που πιστεύω ότι θα είναι καλό για την Ε.Ε., φοβάμαι περισσότερο ότι η Ελλάδα θα κερδίσει πιο ευνοϊκούς όρους, γιατί τότε θα καταρρεύσει ολόκληρη χρηματοοικονομική δομή πάνω στην οποία δημιουργήθηκε η Ευρώπη».

Για να καταλήξει: «Αν ένα νέο πολιτικό κόμμα έρθει στην Ελλάδα και πει ότι δεν θα τιμήσει τις προηγούμενες συμφωνίες που υπέγραψε η χώρα, τότε θα προκληθεί τεράστιος πολιτικός κίνδυνος για την Ευρώπη».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger