Αυστηρό τελεσίγραφο από τον Αμερικανό πρέσβη, Ντέιβιντ Πιρς

Πρωτόγνωρες διαστάσεις σε διπλωματικό επίπεδο λαμβάνουν οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ μετά το τελεσίγραφο υπό μορφή ευθείας πολεμικής απειλής που έστειλε πριν από λίγο ο Αμερικανός πρέσβης Ντέιβιντ Πιρς.

Ο κ. Πιρς δήλωσε ότι "η απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού θα θεωρηθεί ξεκάθαρη εχθρική ενέργεια" στεκόμενος μπροστά από μια πλάκα στην οποία ήταν χαραγμένα τα ονόματα των στελεχών της αμερικάνικης αποστολής που έχουν δολοφονηθεί από τη 17Ν. Η δήλωση του Πιρς ουσιαστικά σημαίνει ότι η Αμερική θα αποσύρει τον πρέσβη της από την Ελλάδα σε περίπτωση που τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος καθώς θεωρείται εχθρική ενέργεια.


«Επαναλαμβάνω το συμπέρασμα, οι καταδικασμένοι τρομοκράτες και άλλοι εγκληματίες που έχουν καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα πρέπει να εκτίσουν τις ποινές τους όπως έχει αποφασιστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη» τόνισε ο κ. Πιρς και προειδοποίησε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο: «Αν ο Σάββας Ξηρός -ή κάποιος άλλος με το αίμα Αμερικανών διπλωματών και των μελών της αποστολής των ΗΠΑ στα χέρια του- φύγει από τη φυλακή, τότε θα πρόκειται για ξεκάθαρα μία μη φιλική πράξη».

Φοβόμαστε ότι το νομοσχέδιο μπορεί να οδηγήσει στην απελευθέρωση τρομοκρατών και άλλων κακοποιών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι βίαιοι τρομοκράτες και κακοποιοί και ανήκουν στη φυλακή, όχι στην ασφάλεια του σπιτιού τους. Είναι σοβαρό ζήτημα ασφάλειας, όχι ανθρωπιστικό θέμα» είπε ο Αμερικανός πρεσβευτής, σχολιάζοντας τα περί απελευθέρωσης του Ξηρού, ο οποίος εν συνεχεία θα τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

«Οι καταδικασμένοι τρομοκράτες και δολοφόνοι πρέπει να εκτίσουν το σύνολο της ποινής τους στη φυλακή, όχι στην ασφάλεια των σπιτιών τους, περιστοιχισμένοι από τους φίλους, τις οικογένειες και τους συνεργάτες τους» σχολίασε.

Και συμπλήρωσε: «Η απελευθέρωση αυτών των δολοφόνων από τη φυλακή βεβηλώνει τη μνήμη αυτών που έχουν σκοτώσει και παραβιάζει τα δικαιώματα των οικογενειών των θυμάτων».


Νωρίτερα, πηγές της κυβέρνησης, επιχειρώντας να καθησυχάσουν τις αμερικανικές ανησυχίες, ανέφεραν ότι δεν προβλέπεται αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, αλλά κατ' οίκον κράτηση με βραχιολάκι. Πρόσθεταν μάλιστα ότι η κυβέρνηση έχει δυο φορές ευαισθησία για την τρομοκρατία, «διότι τα εγκλήματα αυτά έγιναν στο όνομα της Αριστεράς».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger