Σαρώνει το lifestyle και οι παγκόσμιες άκρες του Γιάνη Βαρουφάκη. Μπροστά του οι βουλευτές της ΝΔ δείχνουν τόσο ασήμαντοι και βουκόλοι στην Ομόνοια-σαν τους μετανάστες της Χριστοδολοπούλου που λιάζονται στην κεντρική πλατεία της Αθήνας.

Ο διάσημος Ελληνας υπουργός Οικονομικών θα γίνει δεκτός στον Λευκό Οίκο από τον πλανητάρχη.

Συνάντηση Barack Obama αναμένεται να έχει, σύμφωνα με την "Καθημερινή", ο Γιάνης Βαρουφάκης, αποτελώντας τον πρώτο υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα που θα συναντήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, ο οποίος θα βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον για να συμμετάσχει στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, αναμένεται να μεταβεί στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη για να παραστεί στην καθιερωμένη τελετή για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας που θα φιλοξενήσει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του κ. Ομπάμα η φετινή εκδήλωση διοργανώνεται στις 16 Απριλίου.

Ο κ. Βαρουφακης θα μιλήσει την Πέμπτη στο ιδρυμα Brookings. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομιλία του ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την ίδια ώρα που θα λαμβάνει χώρα η τελετή στον Λευκό Οίκο, αλλά το Brookings ανακοίνωσε ότι τελικά θα πραγματοποιηθεί μιάμιση ώρα νωρίτερα - ακριβώς μετά την ομιλία του Γερμανού ομολόγου του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τον οποίο είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συναντηθούν - και έτσι δεν υπάρχει κώλυμα για τη μετάβασή του και στον Λευκό Οίκο το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Ο κ. Βαρουφάκης αναμένεται να εκπροσωπήσει την ελληνικη κυβέρνηση και να έχει την ευκαιρία μιας ολιγόλεπτης συνομιλίας με τον πρόεδρο Ομπάμα και τον αντιπρόεδρο Μπαιντεν, σε μια κρίσιμη συγκυρία για την πορεία των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους θεσμούς. Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την ομογένεια θα εκπροσωπήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger